Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanlığı görevine atanan Mehmet Aydemir, Ankara dönüşü partide görevi devraldı. Ayağının tozuyla yerel seçime yönelik iddialı açıklamada bulunan Aydemir, “ Gümbür gümbür geliyoruz. Tüm ilçeleri almaya Büyükşehir Belediyesi’ni aynı şekilde yönetmeyi devam ettirmek için biz söz veriyoruz, elimizden geleni ardımıza koymayacağız” dedi.

Ekrem Başaran’ın istifası ardından bir süredir atama bekleyen AK Parti İl Başkanlığı görevine Mehmet Aydemir getirildi. Genel seçimde 6.sıra milletvekili adayı olan Aydemir, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmasının yapılmasıyla birlikte ayağının tozuyla geldiği Balıkesir’de düzenlenen törenle görevi devraldı. AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir’in görevi devralma törenine önceki İl Başkanı Ekrem Başaran, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililer yoğun bir katılım gösterdi.  Önceki dönem İl Başkanı Ekrem Başaran’dan görevi devralan AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, yeni döneme dair iddialı açıklamalarda bulundu Aydemir, “ Genel merkezimizin çalışmaları sonucunda Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Bundan sonraki süreçte teşkilatımızın tüm birimleriyle birlikte 2024 yerel seçimlerinde bütün gayretimizi ortaya koyarak 20 ilçe belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmaya odaklanarak çalışmalarımızı gerçekleştirecek her bir gençlerimizle birlikte el ele gönül gönüle Kuvayi Milliye şehrimizi yarınlarını inşa edeceğiz. Ayrıca geleceğimizin teminatı gençlerimizi yarınlara hazırlayan ve özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmen Gününü yürekten kutluyorum. Filistin’deki acının son bulmasını temenni ediyorum, yaşasın zalimler için cehennem. Hep birlikte güçlü Türkiye hedefimize ilerlediğimiz bu günlerde teşkilatımıza ve davamıza sağlamış olduğu katkı ve emeklerden dolayı Ekrem başkanımıza teşekkür ediyorum.

 

AYDEMİR: GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ

Yerel seçimlerde hedeflerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçe belediyesini kazanmak olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Gümbür gümbür geliyoruz. Tüm ilçeleri almaya Büyükşehir Belediyesi’ni aynı şekilde yönetmeyi devam ettirmek için biz söz veriyoruz, elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Biz il başkanlığı görüşmeleri için dört kişi gittik. Orada biz Genel Merkeze, Külliyeye dördümüz de kol kola girdik. Aynı şekilde sonuç açıklandıktan sonra da partimize ve Balıkesir’imize yakışır şekilde kol kola çıktık. Gerçekten bu davranışlarından dolayı Abdullah Altıntaş’a, Mustafa Çanakçı’ya, Hakan Aka’ya çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da beraber devam edeceğiz. Elimizden geldiğince birbirimize güç vereceğiz. Yeni yönetimi oluşturmak için çalışmalara başlayacağız. Sabah akşam çalışacağız. Pazar günü de temayülümüz var” dedi.