Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

MESLEĞİ DE HOBİSİ DE İKİ TEKER ÜZERİNDE!

Cafer Çömlek, işini hobisi olarak yaşayan ender insanların başında geliyor. 43 yaşındaki motosiklet tamiri ustası Cafer Çömlek, teknik ekibinde yer aldığı bir motosiklet yarışı sonrası piste çıkmaya karar vermesiyle birlikte başladığı 10 yıllık yarış maratonunda sayısız başarılar elde etti

Cafer Çömlek, işini hobisi

‘Benimkisi iki teker üzerinde bir yaşam” diyen Cafer Çömlek, “Bir yarış ekibinin teknik kısmında yer alırken yarışmayı hayal ettim. Piste bir çıktım bir daha motorumu durdurmadım.  2015 yılından bu yana Avrupa’da, Türkiye’de sayısız başarılar elde ettim” dedi. Küçük yaşlarda motosiklet tamiri dükkanına çırak olarak adım atan Cafer Çömlek, 30 yıllık mesleki kariyerinde ustalığını sadece motosikletlerin tamirinde değil yarış pistlerde de gösteriyor. Son 10 yıl içerisinde katıldığı motosiklet yarışlarında sayısız Türkiye, Balkanlar ve Avrupa dereceleri elde eden 43 yaşındaki motosiklet tamiri ustası Cafer Çömlek, “Motosikletle tek parça olduğum için başarı geliyor. Motosikletler ‘sen bana hükmet, ben sana ne istiyorsan vereyim’ diyor.  İki vücut birleştiğinde de ortaya böyle başarılar çıkıyor” dedi. Küçük yaşlardan beri motosiklet tamir ettiğini belirten Çömlek, yarışlara nasıl katılmaya karar verdiğini şu sözlerle açıklıyor; “30 yıla aşkındır motosiklet tamiri işinin içindeyim.  Son 10 yıldır da yarışlara katılıyorum. 2010 yılında beri yarış camiasının içindeyim. 2010’lu yıllarda işin mutfak kısmındaydım, motorların mekaniğiyle ilgileniyordum. Bu spora başlamama vesile olan bir arkadaşımın yarışına teknik ekibinde katılmıştım. O yıl arkadaşım Türkiye şampiyonu olmuştu. 2014 yılının sonunda ben kendi motosikletimi almaya karar verdim” dedi.

TÜRKİYE VE ULUSLARARASI ARENADE SAYISIZ BAŞARI

Katıldığı ilk yarışlarda Türkiye Şampiyonluğuna ulaştığını ifade eden Cafer Çömlek, “ 2015 yılında yarışma hedefiyle başladığım antrenman ve çalışmaların sonucunda o yıl namağlup Türkiye Şampiyonu oldum Drag kategorisinde.  2016 yılında Drag motosikletini satıp 2017 yılında kazalı bir 600 cc motosiklet aldım. Sonra o motosikleti yürür hale getirdim, iki hafta sonra bir yarış vardı. Sonra o motosikleti yarışa hazırlayıp ilk defa pist yarışına katıldım. 3 hafta sonra yine katıldım ve o yarışta da üçüncü oldum. 2017 yılında pistteki ilk yılımızı acemiliğimizi atlatarak geçirdik. 2018 yılına hem kendimi hem motorumu iyi hazırladım.  İlk çıktığım maçta açık ara birinci oldum. 2018 yılında Avrupa Şampiyonası’na katıldım. 2019 yılında katıldığım Avrupa Şampiyonaları’ndan dereceler elde ettim. 2020 yılında pandemi çıktı. 2023 yılında Türkiye Şampiyonası’nda tüm etaplarda dereceyle bitirip şampiyon oldum, Avrupa’da ise üçüncü oldum”

“MOTOSİKLETLE TEK VÜCUT OLUYORUZ”

Motosikletin hem işi hem de yaşamındaki en önemli hobisi olduğunu ifade eden Cafer Çömlek, motosikletin mekaniğini iyi bilmesinin yarışlarda işini kolaylaştırdığını belirtti. Çömlek, “ Motosikletin mekaniğini bildiğim için yarışlarda bana büyük kolaylık sağlıyor. Motosikletin içerisindeki en küçük sesi bile ayırt edebiliyorum. Motorun gazını açtığında o sesin kulağınıza nereden geldiğini biliyorsunuz. Motorla bütünleşebiliyorsun. Motorla tek parça olduğum için başarı da geliyor. Motosikletler ‘sen bana hükmet, ben sana ne istiyorsan vereyim’ diyor.  İki vücut birleştiğinde de ortaya böyle başarılar çıkıyor. 43 yaşındayım ve ben bunları yapabiliyorum” dedi.

YETENEKLİ GENÇLER VAR AMA ANTRENMAN PİSTİ YOK!

Balıkesir’in moto sporlarında başarılı sporcular yetiştirebileceğine dikkat çeken Cafer Çömlek, gerekli altyapının sağlanması durumunda hızlı bir ilerleme kaydedebileceklerini belirtti.  Çömlek, “Motosporlarına heves eden yetenekli gençlerimiz var. Ben onlara örnek olmak için bu sporu yapıyorum. Ayrıca yetenekli gençlerimizi bu spora sevk etmemiz lazım. Bugün her köyde ve mahallede bir futbol sahası var ama moto sporlarında antrenman yapmak için yer yok.  İki kız çocuğum var onlarda yarışmak istiyor ancak antrenman sahası yok.  Küçükte olsa il merkezimizde bir antrenman sahası olsa çok daha başarılı sporcular çıkabilir” dedi.