Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN ÖNEMİ VURGULANDI

İl Millî Eğitim Müdürümüz Murat Demir, gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile Balıkesir eğitim camiasıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

İl Millî Eğitim Müdürümüz

Bu kapsamda; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren ile birlikte Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.
Sınıfları ve atölyeleri gezen Müdürümüz Murat Demir, öğrencilerimize derslerinde başarılar diledi. Meslektaşlarıyla yaptığı toplantıda; öğrencilerimizin potansiyelini keşfetmesini sağlayan, güçlü bir eğitim altyapısı ve değerler sistemi sunan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Bakanlığımızın atmış olduğu en önemli adımlardan biri olan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’nin üzerinde duran Müdürümüz Murat Demir şu ifadeleri kaydetti:
“Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ülkemizin geleceğini şekillendirmek adına atılmış büyük bir atılımdır. Geleceğe dair umutlarımızı somutlaştıran bu belge, gençlerimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı ve onları küresel iş dünyasında rekabet edebilir hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bu vizyonla, mesleki ve teknik eğitimi modernize ederek öğrencilerimizin hem yerel hem de uluslararası sahada parlamalarını sağlamak için çalışıyoruz. Ahilik kültürünü canlandırmak, zanaat atölyeleri kurmak gibi yenilikçi yaklaşımlar, gençlerimize geçmişin değerlerini bugünün dünyasında nasıl kullanabileceklerini öğretmektedir.”
İl Millî Eğitim Müdürümüz Murat Demir ziyaretler ile ilgili genel değerlendirmelerde bulunarak şunları kaydetti:
“100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretimizde, gençlerimizin gözlerinde parlayan ışık, geleceğe dair umutlarımızı güçlendirdi. Eğitim; sadece bilgi değil, değerlerle şekillenen bir yolculuktur. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile her öğrencimizin potansiyelini en üst seviyeye taşıyacak güçlü bir altyapı sunuyoruz. Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ise gençlerimizin geleceğini şekillendiren atölyeleri ziyaret ettik. Eğitimde iş birliği ve pratik uygulamalarla donanımlı nesiller yetiştirmek en büyük hedefimiz. Gelecekteki başarılar, bugünün emekleriyle inşa edilir.”