Kuruluş felsefesinden uzaklaşan, millet iradesini yok sayan, şımaran, ukalalaşan yorgun AK Parti’yi, millet sandıkta cezalandırdı. Seçmen, İstanbul seçimlerinde AK Parti’yi çok sert uyardı

 

FARK 800 BİN’E ÇIKTI

 

23 Haziran İstanbul seçimlerinde CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Adayı Binali Yıldırım’a yaklaşık 800 bin oy fark attı. İptal edilen 31 Mayıs seçimlerinde ise bu oy oran 13 bin oy sayısına kadar düşmüştü.

 

AK PARTİ İLÇELERDE ERİDİ

 

31 Mart’ta yapılan seçimlerde İstanbul’un 39 ilçesinin 16’sında Ekrem İmamoğlu, 23’ünde ise Binali Yıldırım sandıktan 1. çıkmıştı. Bu seçimde ise İstanbul’daki tablo da değişti. 23 Haziran’da İstanbul’un 39 ilçesinden 27’sinde Ekrem İmamoğlu, 12’sinde ise Binali Yıldırım galip geldi.

AK Partiders çıkarmalı

 

17 yıllık iktidarın verdiği rehavetle kuruluş amacından sapma yolunda ilerleyen AK Parti, İstanbul seçimlerindeki hezimetten ders çıkarmalı. ‘Metal yorgunluğu’ gerekçesiyle görevden alınmaların yaşandığı tüm illerde AK Parti büyük kan kaybetti. Millet, 13 bin oy farkla kazanan İmamoğlu da görevden alınınca(!) sandıkta hesabını sordu.


 

13 bin farktan 800 bin farka

23 Haziran İstanbul seçimlerinde CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Adayı Binali Yıldırım’a yaklaşık 800 bin oy fark attı. İptal edilen 31 Mayıs seçimlerinde ise bu oy oran 13 bin oy sayısına kadar düşmüştü.

YSK İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararının ardından dün İstanbul’daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen yeniden sandık başına gitti. İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu %54.03 oy alırken Binali Yıldırım ise %45,09 oyda kaldı. Binali Yıldırım yenilenen seçimlerde büyük bir kan kaybı yaşandı. Ekrem İmamoğlu en yakın adayı Binali Yıldırıma yaklaşık 800 bin oy fark attı.

11 İLÇE FİKİR DEĞİŞTİRDİ

31 Mart’ta yapılan seçimlerde İstanbul’un 39 ilçesinin 16’sında Ekrem İmamoğlu, 23’ünde ise Binali Yıldırım sandıktan birinci çıkmıştı. Bu seçimde ise İstanbul’daki tablo da değişti. 23 Haziran’da İstanbul’un 39 ilçesinden 27’sinde Ekrem İmamoğlu, 12’sinde ise Binali Yıldırım galip geldi. Yani 31 Mart’ta 16-23 ‘yenilen’ İmamoğlu, bugünkü seçimde 27-12 öne geçti. İmamoğlu bugünkü seçimlerde; Şile, Fatih, Bayrampaşa, Çekmeköy, Beyoğlu, Zeytinburnu, Bahçelievler, Sancaktepe, Tuzla, Üsküdar ve Eyüp Sultan’ı AKP’nin elinden aldı.

KARAR İPTAL EDİLMİŞTİ

31 Mart seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı, oyların sayımı, tekrar sayımı, tüm geçersiz oyların sayımının ardından Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu tarafından 13 bin 729 farkla kazanılmıştı. AK Parti, YSK’ya itiraz etmişti. YSK, aynı zarf içinde verilen 4 farklı oydan sadece birini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 6 Mayıs’ta açıkladığı kararı ile iptal etti. Yeni seçim tarihi olarak 23 Haziran’ı gösterdi. Ve 23 Haziran seçimleri sonucunda, İmamoğlu lehine 13 bin olan oy farkı, 800 bini geçti.