Yücel Yılmaz’dan öğrencilere jest

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla Balkart ile toplu taşıma araçlarını kullanan Balıkesir il genelindeki tüm öğrencilere yeni yıldan itibaren % 17 eğitim desteği (sübvanse) sağlanacak. Destek kararı bugünkü Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülüp karara bağlanacak.

Geçtiğimiz aylarda Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde bulunan partiler Üniversite öğrencileri için indirim talebinde bulundu. Talep üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ilçelerimizde her derecede öğrenim gören bütün öğrencileri kapsayacak şekilde bir çalışma yapılması talimatını verdi.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanlıkları’nın yapmış oldukları çalışmaları Büyükşehir Belediye Meclisi Plan Bütçe ve Ulaşım Komisyonlarına sunmaları üzerine teklif her iki komisyonda da oybirliği ile bugün yapılacak olan (24 Ekim 2019) Meclis Toplantısında görüşülmesine karar verildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Ak Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın eğitime önemli bir katkı sunduğunu söyledi.

Şahin; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz öğrenci kardeşlerimize destek olmak amacıyla verdiği talimat sonrasında yapılan çalışmanın sonuna gelindi.

Buna göre 01.01.2020 tarihinden itibaren ilimiz genelinde Balkart ile Toplu Taşıma araçlarını kullanan bütün öğrencilere Büyükşehir Belediye Bütçesinden %17 destek (sübvanse)

Bu uygulama sonucunda 2,00 TL olan öğrenci tarifesi 1,65 TL, KYK – Kampüs öğrenci tarifesi 3.00 TL yerinde 2,50 TL olacak. Aradaki 0,35 ile 0,50 Krş’ luk fark Belediye bütçesinden sübvanse yapılacak olup şoför esnafımızda herhangi bir zarara uğramayacak.

Bu uygulama neticesinde Belediye bütçesinden yaklaşık 9.000.000 TL öğrencilerimize aktarılmış olacak.

Öğrencilerimiz bu destekten Balkart aracılığı ile faydalanabilecek olup nakit ödemelerde böyle bir indirim söz konusu olmayacak

Öğrencilerimize bu desteğin sağlanabilmesi amacıyla 100 ve 150 kontörlük ön ödemeli abonmanlık kart sistemi tanımlanacak ve böylece öğrencilerimiz Kampüs hattı için 3 kontör, diğer şehir içi ulaşımlarda da 2 kontör harcayarak yolculuklarını yapabilecekler. Ayrıca öğrencilerden BTT otobüsleri arasında aktarma ücreti alınmayacak.

Geçtiğimiz aylarda Mecliste bulunan partiler Üniversite öğrencileri için indirim talebinde bulunmaları üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel YILMAZ bu konuda ilçelerimizde her derecede öğrenim gören bütün öğrencileri kapsayacak şekilde bir çalışma yapılması talimatını vermişti. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanlıkları’ nın yapmış oldukları çalışmaları Büyükşehir Belediye Meclisi Plan Bütçe ve Ulaşım Komisyonlarına sunmaları üzerine teklif her iki komisyonda da oybirliği ile 24 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşecek olan Meclis Toplantısında görüşülmesine karar verildi” dedi.