Kavga-gürültü, nefret-tehdit, kapı çarpması… Balıkesir İsmail Ok’u bunlarla tanıyor. Aradan 5 yıl geçti, Ok yine bildiğiniz gibi… Dün yerel basına ve CHP adayı Ahmet Akın’a hakaretler yağdırdı. Akın için “Sokağa çıkamayacak” dedi

‘KAVGA YOK’ DEDİ KAVGA ÇIKARDI

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna ile birlikte dün bir basın toplantısı gerçekleştiren İYİ Parti Büyükşehir Başkanı adayı İsmail Ok, konuşmasına “Kavga istemiyorum, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı olmayacağız” diye başladı ama sonrası adeta tufan gibi geldi.

“AK PARTİ’YE Mİ HİZMET EDİYOR”

CHP’nin Büyükşehir adayı Ahmet Akın’ı kendisi hakkında algı operasyonu yapmakla suçlayan Ok, yerel basındaki haberlere de ateş püskürdü. Ok, Akın’a “Demokrasiden mi yanasın, yoksa AK Parti’ye hizmet etmek için mi görevlendirildin” dedi.

“HABERLERİ AKIN YAPTIRIYOR”

Ok, “Benim aday olmam, sanki CHP’ye bir ihanetmiş gibi gösteriliyor. Bu iftiraya en çok CHP tabanı karşı çıkıyor. Bu haberlerin arkasında Ahmet Akın var. Böyle giderse CHP tabanı, Ahmet Akın’ı sokağa çıkamayacak hale getirir” diye konuştu.

CHP’ye tiyatro suçlaması

2014’te başkan seçilemediği için CHP’yi suçlayan İsmail Ok, “Yine aynı tiyatro sahneleniyor” dedi. Ok, Akın’ı “Bana ‘Abim abim’ diyorsun, karanlık odalarda bu haberleri organize ediyorsun” diyerek suçladı.

İsmaİl Ok’un eleştiri yağmurundan, Ahmet Akın’ın ve yerel gazetelerin yanı sıra CHP teşkilatları da nasibini aldı. 2014 yılında MHP’den Büyükşehir adayı olan Ok, CHP’nin kendisinin önünü keserek AK Parti’nin değirmenine su taşıdığını, şimdi yine aynı tiyatronun sahnelendiğini iddia etti. Ok, “Ahmet Akın, siz kiminle iş tutu-yorsunuz? Çıkın özür dileyin. 2014’te belediyeyi nasıl AK Parti’ye teslim ettiyseniz, yine böyle bir görevle mi sahaya çıktınız? Benim yüzüme ‘Abim abim’ diyorsun, karanlık odalarda bu haberleri organize ediyorsun” dedi.

İl Başkanı olarak basın toplantısında kendisi de bir açıklama yapmaya çalışan Nedim Tuna, önündeki kağıdı bile okumayı beceremedi.

——-

İYİ Parti ile CHP arasındaki büyükşehir belediye başkan adaylığı süreciyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz cumartesi günü İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, sosyal medya hesabından CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’a yönelik yaptığı sert çıkışın ardından dün de Tuna ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Akın’ı sert bir şekilde eleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un adaylıktan çekileceğine yönelik asılsız iddiaların olduğunu dile getiren İl Başkanı Nedim Tuna, “ Yerel medyada bazı gazetelerde yer alan partimiz Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un bir başka parti ve adayı lehine seçimden çekileceğine yönelik haberler gerçek dışıdır ve kasıtlı olarak üretilmiş haberlerdir. Dedikodu olmaktan öteye gidemeyen kamuoyunu yanıltmak, yönlendirmek amacını taşıyan bu haberlere itibar edilmemelidir. Bu tip haberlerin gerçeği yansıtmadığını veya aktarılışının kasıtlı olarak çarpıtıldığı bazı dedikodulara ilişkin sosyal medyada açıklama yaptık. Ayrıca CHP’nin 15 milletvekilini bize göndererek katkı yaptığı ve buna karşı kadirbilmez bir tavır sergilediğimiz dedikoduları yayılmaktadır. Bu sözde değerlendirme, haber ve yorumlarda kasıtlıdır. CHP, 15 milletvekiliyle Türk demokrasi hayatına çok önemli bir katkıda bulunmuştur. Takdir ve teşekkür ediyoruz. Demokrasi tarihimizde çok önemli bir başlık altında yer alacak bu hareket için İYİ Parti olarak bizim bedel ödememiz beklentisini pompalayanların öncelikle demokrasiden nasiplerini almaları gerektiğini düşünüyoruz. Kimseye bir bedel sözümüz, vaadimiz yoktur. Böyle bir bedel ödemek sevdasında olanlar uğradığı düş kırıklığı ile bizi ve adaylarımızı yıpratma çalışmalarında başarılı olamayacaklardır” dedi.

 

OK: “KAVGA ORTAMINA ÇEKİLMEK İSTENİYORUZ”

İYİ Parti’nin yerel seçimler öncesinde kavga ortamına çekildiğini iddia eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, “Balıkesir kamuoyu karşısına böyle bir konuyla çıkmaktan dolayı üzüldüğümü hatta utandığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü bizler Balıkesir’de yerel seçimlerin gerçekten demokratik herkesin birbirine saygılı vatandaşımızın hür iradesiyle karar vermesini canı gönülden arzu ediyoruz. CHP Adayı Ahmet Akın’ın adaylığı ilan edildiğinde, AK Parti Adayı Yücel Bey’i bizzat arayarak başarı dileklerimi, yarışın centilmence geçmesi temennilerimi canı gönülden ifade ettim. Ama bizim bütün bu iyi dilek ve temennilerimize rağmen yerel basında her gün bir gazetede İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’la ilgili çok çirkin seviyesiz yakıştırmalar iftiralar karalamalar yapılıyor. Biz Balıkesir’in gündemine bu şekilde değil projelerimizle gelmek istiyoruz. Bu ayrıştırma diliyle Türkiye yoruldu. Balıkesir son 5 yılda çok yoruldu. Biz ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı olmayacağız. Biz vatandaşlarımızın kullanacağı oya saygı duyuyoruz. Ama bizim bütün iyi dilek ve temennilerimize rağmen Balıkesir özellikle her gün şahsımın üzerinden planlı programlı yapılan karalamalar ve iftiralarla ayrıştırılıp, kutuplaştırılıp kavga ortamına çekilmek isteniyor. Biz kavga tarafı olmayacağız. Biz karalama ve iftirayla milletimizi kandırmaya kalkışmayacağız” dedi.

 

OK: “2014 YILINDAKİ TİYATRO

YENİDEN SAHNELENİYOR”

İYİ Parti ve şahsıyla ilgili çıkan haberleri CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’la ilişkilendiren Ok, “Sayın Ahmet Akın’ın adaylığı ilan edildikten hemen sonra benim adaylığım yok, AK Parti’nin adayı yok. İsmail Ok, birinin önünü kapatmak birinin önünü açmak için şu kadar trilyon liralar almış, şunlarla pazarlık yapmış gibi çirkin, gerçekten çok seviyesiz ve ahlaksızca karalamalar ve iftiralar başladı. Hemen Ahmet Akın’a bu gazetenin fotoğrafını çekip gönderdim. Bu yapılan haberin CHP’ye hizmet ettiğini düşünüyorsunuz ama CHP’ye hizmet etmiyor. İsmail Ok’un önünü kesmeye çalışmakla, karalamakla iftirayla bu 2014 yılındaki tiyatronun tekrar oynanmaya başlandığını 2014 yılındaki tiyatro tekrardan sahnelendiğini gösteriyor dedim. Çeşitli şeyler söyledi, karşılıklı yazıştık. Kesinlikle kendisinin ilgisinin olmadığını ifade etti. Bizde amenna dedik. Balıkesir halkı bu haberlerin kimler tarafından yaptırıldığını biliyor. Benim İYİ Parti Genel Merkezi, Parti teşkilatlarımızın desteğiyle Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmamla Cumhuriyet Halk Partisi’ne hainlikle teşekkür etmişiz. Bu haberlerin bedava yapılmadığını, durduk yere yapılmadığını ve bunun arkasında Ahmet Akın’ın olmadığını sokaktaki vatandaşlar inanmıyor” dedi.

 

 

ABİM ABİM DİYORSUN, KARANLIK

ODALARDA BU HABERLERİ ORGANİZE EDİYORSUN”

Siyasi bir partinin aday çıkarmasının demokrasi gereği olduğunu ve bunun hainlikle anılmayacağını belirten İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, “Ne zaman bir parti adayını çıkarınca başka bir partiye hainlikle teşekkür etmiş oluyor. Demokraside böyle bir şey olabilir mi? İYİ Parti İsmail Ok’u Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdi diye CHP’ye ihanet etmiş olacak. Buna en çok CHP tabanı karşı çıkıyor. Onlar tepki gösteriyor. Tabanınız sizi sokağa çıkarmayacak böyle giderse. Sayın Ahmet Akın siz kiminle iş tutuyorsunuz? Esas mesele burada.  Artık bu manşetle bu karalama kampanyasını Ahmet Akın’ın organize ettiğini tüm Balıkesir gördü. Sayın Ahmet Akın, başta CHP tabanından ve İYİ Parti’ye gönül vermiş olanlardan özür dileyin.  Bu haberlerle uzaktan yakından ilgim yok, İsmail Ok 2 milyon lira para almış, adaylıktan çekiliyormuş gibi söylentileri, haberleri bende kınıyorum demediğiniz müddetçe demokrasiden yana değil bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren AK Parti hükümetine ve yine 2014’e senin gibi yanlış yapanların AK Parti’nin değirmenine su taşımasıyla nasıl büyükşehri AK Parti’ye teslim ettiyseniz yine böyle bir görevle mi sahaya çıktınız. Bana ‘Abim’ diyorsun. Yüzümüze abim abim, sokakta abim abim karanlık odalarda bu haberleri organize edeceksiniz. Bizler hala sükûnetimizi koruyoruz bundan sonra da koruyacağız. Ama ev ev kapı kapı dolaşıp bu haberlerin sayın Ahmet Akın tarafından organize edildiğini anlatacağız. Sokağa çıkamayacak hale gelirsiniz. Demokrasiden mi yanasın, AK Parti’ye hizmet etmek için mi görevlendirildin. Bunları çık açıkla. Bu kadar kendini küçük düşürme. Bu tiyatroyu 2014 yılında izlemiştik. Beyhude çabalarla, çamur at izi kalsın siyasetiyle bu iş yürümez” dedi.