Okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiyecilerde okul araç ve gereçlerinin satışları da başladı. Ancak, fiyatların çok yüksek olması velileri kara kara düşündürüyor.

Yeni dönem için okul alışverişleri başladı. Veliler bir yandan çocuklarını okul için psikolojik olarak hazırlarken bir yandan da kırtasiye alışverişi için pazara çıkmaya başladı. Ancak kırtasiye malzemelerine gelen zamlar velileri kara kara düşündürüyor. Milyonlarca öğrencinin ders başı yapacağı yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi kırtasiye sektörü yoğun bir mesai içerisine girdi. Şu sıralar hummalı bir çalışma yürüten sektör temsilcileri, ürün fiyatlarını yüzde 30 ile 345 oranında zam yapıldığının bilgisini verdi.

Öğrenci gereksinimi olan Kitap, kırtasiye maliyetleri de velinin bütçesini sarstı. Çoğunluğu ithal olan kırtasiye ürünleri dolar artışından nasibini aldı. Piyasada 1 lira olan bir kalem son zamlarla birlikte fiyat 5 katına kadar çıktı. Kimi okullar da öğrencilerden istedikleri kırtasiye malzemeleri için ‘marka’ şartı koşarak, velinin bütçesini bir kez daha zorladı.

ÜRÜNLER NE KADAR ZAMLANDI?

OKUL DEFTERİ: Yüzde 37,4
KALEM: Yüzde 37
RESİM BOYALARI: Yüzde 34,9
YAZIM ÇİZİM KAĞITLARI: Yüzde 28,5
KIRTASİYE MALZEMELERİ: Yüzde 32,7