Balıkesir polisi il merkezinde faaliyet gösteren silahlı suç örgütünü çökertti. KOM Şube tarafından düzenlenen operasyonda 11 şüpheliden 9’u yakalanarak gözaltına alındı.

ÖRGÜT ÜYELERİNE YARDIMCI OLAN DOKTOR DA GÖZALTINDA

İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından il merkezinde faaliyet yürüten silahlı suç örgütüne yönelik 4 aydır sürdürülen planlı çalışmalar ve takip neticesinde örgüte mensup şüphelilerin “Nitelikli Yağmaya Teşebbüs, Silahlı Tehdit, Kasten Yaralama, İşyeri Kurşunlama, Kumar Oynatma, Adam Öldürmeye Teşebbüs, Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Nitelikli Dolandırıcılık”

suçlarını işledikleri, örgüt üyelerine yardımcı olduğu tespit edilen doktor aracılığı ile usulsüz rapor ayarladıkları ve bu sayede haklarında bulunan adli denetim kurallarını ihlal ettikleri tespit edildi.

OPERASYONDA ÖZEL HAREKÂT EKİPLERİ DE GÖREV ALDI

Soruşturma süresince şüphelilerden 9 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen soruşturma kapsamında dün il merkezinde bulunan 11 şüpheliye ait  15 ayrı adrese sabahın erken saatlerinde Özel Harekât polislerinin de katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bir örgüt üyesinin evinde saklandığı dolabın içinde yakalandığı operasyonlarda toplam 9 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda ise 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, çelik yelek, çok sayıda çek/senet ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 34 bin 100 TL nakit para ele geçirildi.Operasyon süresince şüphelilerden ele geçirilen toplamda 11 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, çelik yelek, farklı şahıslar adına düzenlenmiş, meblağ kısımları boş bırakılmış halde çok sayıda çek/senet, 34 bin 100 TL paraya el konuldu. Organize Suç Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonla alakalı başlatılan tahkikatın devam ettiği bildirildi.