CHP Milletvekili Ahmet Akın, bir gazetede yayınlanan “Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayacak” haberini yalanladı.  Akın, ““Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklayacağıma yönelik bir gazetede yer alan haber gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın’ın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayacağına ilişkin kendisi hakkında bir gazetede yayınlanan habere ilgili açıklamada bulundu. Söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını ve CHP Genel Merkezi tarafından verilen bazı görevlerin üzerinde çalıştığını belirten Ahmet Akın, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklayacağıma yönelik bir gazetede yer alan haber gerçeği yansıtmıyor. Genel Merkezimiz tarafından şahsıma verilmiş bazı görevlerden dolayı Balıkesir’e de gelmiyorum. Habere konu olan Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapma gibi durumum yok. Önümüzdeki hafta Balıkesir’de olacağım” dedi.

 

“BALIKESİR’E HİZMET ETMEK

BENİM İÇİN BÜYÜK BİR İBARETTİR”

 

Adının Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçtiğini sorduğumuz CHP Milletvekili Ahmet Akın, “ Öncelikle örgütümüz ve Genel Merkezimiz bu doğrultuda karar verirse görevden kaçınmam. Balıkesir’e hizmet etmek benim için büyük bir ibadettir. Ben bu işe ‘Balıkesir benim büyük ailem’ diyerek başladım. Bu anlayışla AK Partilisi, MHP’lisi demeden bütün vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Örgütümüz ve Genel Merkezimiz aday göstermediği müddetçe ‘Adayım’ demeyi doğru bulmuyorum. Kimseyi kötülemeden, bu memleket için her kim ki taş üstüne taş koyuyorsa Allah razı olsun diyerek siyaset yaptım. Ancak biz daha iyisini yaparız diyoruz. Balıkesir’in ve hemşerilerimizin kaybetmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Yörsan’ın köylülere yapacağı 45 milyon lirayı Meclis gündemine getirip, bu tutarı devletin üstlenmesi gerektiğini belirtmiştim. Enerji Bakanlığı’nın önünde basın açıklaması yapıp, doların 7 lira olduğu dönemde yapılan zamlara dikkat çekip 5.60 liraya gerilediğinde indirim yapılmasına yönelik açıklamada bulundum ” dedi.