Karesi ilçesindeki Alişuuri İlkokulu 2-A Sınıfı, Özel Eğitim Sınıfı öğrenci ve öğretmenleri Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Alişuuri İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğretmenleri Özlem Köse, Fatma Naziye Yiğit, Reyhan Kırcı ve 35 öğrencisi, Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezinde ağırlandılar. Toplantı salonunda öğrencilere, Orman Genel Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler verildi, ormancılık faaliyetleri tanıtılarak doğa ve orman sevgisi aşılandı. Bu amaçla öğrencilere yetkililer tarafından videolar, slaytlar, tanıtım filmleri eşliğinde bilgiler aktarıldı.

ORMAN TANITIM TIR’INDA 3 BOYUTLU FİLM KEYFİ
2. Sınıfa giden özel eğitim öğrencileri Orman Tanıtım TIR’ında bulunan 3 boyutlu, büyük ekran sinemada orman konulu slayt ve film izlemenin keyfini yaşadı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çocuklara orman sevgisi, orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olunması konusunda önemli bilgiler aktardı.
Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı da ziyarete gelen öğrencilerle yakından ilgilendi. Onlarla sohbet eden Bölge Müdürü Kırcı, çocukların orman sevgisi ve orman yangınlarına karşı bilgilenmelerinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği ziyarette ormanların, doğada yaşayan tüm canlılar için neden önemli olduğu, ormanlarda yaşayan canlıların doğanın bir parçası olduğu, hem ormanın hem de ormanda yaşayan canlıların olası çıkabilecek orman yangınlarından etkilenmeden en kısa sürede müdahale edecek kişilerin Orman Bölge Müdürlüğündeki görevliler olduğu anlatıldı.

Yangın Yönetim Merkezindeki ziyarette sorularına da cevaplar bulan öğrencilere ormanda yangın veya duman gördüklerinde ‘177 Orman Yangın İhbar Hattı veya 112 Acil Çağrı Merkezini aradıklarında derhal oraya giderek yangının nasıl söndürüldüğü tanıtım filmleriyle anlatıldı. Öğrenciler doğa sevgisi ve bilgi ile donatıldıkları Orman Bölge Müdürlüğündeki ziyaretlerinden mutlu bir şekilde ayrıldılar.