Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezinde gerçekleşen Orman Yangınları İle Mücadele İl Komisyon Toplantısı’nda 2019 yılında ormanlarda olası çıkabilecek orman yangınlarıyla mücadelede alınacak önlemler ve tedbirler görüşülerek karara bağlandı.

Vali Ersin Yazıcı’nın Başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Murat Kınay, Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak ÖZTOP, DSİ 25. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, İl Müftü V. Hasan Başkırık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Yönetim Şube Müdürlüğü Muharrem GÜNVARAN, Meteoroloji Müdürü Erhan Güven, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Mahmut Demir, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şb. Müdürü İlker Baldan ile Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu’nda bulunan kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı açılış konuşmasında; “2018 yılında Valimiz ve değerli Kurum Amirlerimizin katkıları sayesinde çok ciddi anlamda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İnşallah 2019 yılı da kazasız belasız en az yangınla en az hasarla geçer diye temenni ediyorum.” dedikten sonra sunumunu yaptı.

Vali Ersin Yazıcı konuşmasında; Kurumlarımız orman yangınları konusunda kendi üzerine düşen görevleri bilmesi lazım. Kimin hangi kurumla iletişim halinde olacağının organize edilmesi önemli. Balıkesir orman yangınları açısından riskli bir bölgedir. Yangın riski yüksek alanlarımız var. Bunun için de okullarda öğretmenlerimize, ibadethanelerimizde ise din adamlarına önemli sorumluluklar düşmekte, ağacın ve ormanın önemini her fırsatta anlatmaları gerekmektedir. Yapılacak olan işbirliği için şimdiden teşekkür ediyor ve şükranlarımı arz ediyorum. Büyük emekle oluşturulan ormanları gelecek kuşaklara aktarmak için yangın gibi önemli afetten korumak için devletimizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla tedbirleri gözden geçirdik. Hazırlıklarımızı bitirmiş bulunuyoruz inşallah kazasız bir sezon geçiririz. Gelecek kuşaklara yeşil bir Balıkesir bırakmak için çalışmaya devam ederiz.” dedi. Balıkesir İli için alınması gereken önleyici yangın tedbirlerinin belirlenmesinin ardından 2019 yılının Orman yangınları bakımından en az hasarla geçmesi dilekleri ile toplantı sona erdi. ?