Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen Orman Yönetim Konseyi Toplantısında ormanların FSC (Forest Stewardship Council) olarak bilinen sertifika programlandırmasına geçmesi için çalışmalara start verildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı Başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İşletme ve Pazarlama Dairesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Standart ve İş Geliştirme Şube Müdürü Metin Ünlü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden; İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Önder Sermet, İşletme Müdür Yardımcıları Mustafa Oral, Bilal Altun, Hüseyin Karasulu, Oğuz Yıldırım katılırken Bölge Müdürlüğümüzden Bölge Müdür Yardımcısı İsa Çapkın, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Savaş Ünle, İşletme Müdür Yardımcıları ile İşletme Şefleri katıldı.

Dünya Ormanlarının sosyal açıdan faydalı, çevreye ve ekonomik açıdan uygun, yönetime teşvik etmek amacıyla kurulmuş kar amacı gütmeyen, birçok paydaşla bağımsız bir organizasyon olan FSC (Forest Stewardship Council) Orman Yönetim Konseyi Balıkesir ormanlarına değer katacak. Bu doğrultuda Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Sertifikalı Orman Yönetimine geçmek için çalışmalara başladı. 2019 yılında Balıkesir Orman Bölge Müdürlüklerinin tüm Orman İşletme Müdürlüklerinde FSC standartlarının yerine getirilerek dünyaca kabul görmüş FSC belgesini alınması hedeflenmiş olup bu yapılan toplantı ile çalışmalara start verildi.