Gerçekleştirilen saha çalışmasında, Marmara Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Orman Amenajmanı ve Hasılat Araştırmaları Başmühendisi ve proje yürütücüsü Abbas Şahin sahada, Palamut Dağı’nda yayılış gösteren meşe türlerinin tespiti, meşcere hasılat parametrelerinin belirlenmesi hakkında, Doç. Dr. Süleyman Çoban flora, vejetasyon incelemeleri ve silvikültürel durumu hakkında, Prof. Dr. Erdem Hızal ise bölgede yaşayan fauna, böcek türlerinin tespiti için daha önce kurulan atrap ve tuzaklarda yakalanan böcekler hakkında bilgiler verdi.
Şaha çalışması neticesinde konuşma yapan Bölge Müdürü Kemal Kayıran, büroda ve sahada gerçekleştirilen çalışmanın çok verimli geçtiğini, “Palamut Dağı”nın içerisinde barındırdığı fauna, flora, biyolojik çeşitliliği, saf ve karışık palamut meşesi ormanları ile özellikli ve yüksek koruma öncelikli bir alan olduğunun anlaşıldığını, tüm katılımcıların yapılan inceleme ve tespitler üzerinde fikir belirtmelerinin, çalışma ve değerlendirmenin verimli geçtiğine işaret ettiğini vurguladı.
Proje yürütücüsü Başmühendis Abbas Şahin ise, çalışmaya üst düzeyde katılım olması ve uygulamacı katılımcıların, incelemeler hakkında fikir ve katkı ortaya koymalarından ormancılık mesleğinin geleceğinin emin ellerde olduğunu gördüğünü ifade ederek, gösterilen ilgiden ve misafirperverlikten dolayı Bölge Müdürüne teşekkürlerini dile getirdi.
Palamut Dağı’nda Saha Çalışması
Orman Genel Müdürlüğü, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ve Marmara Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile müşterek yürütülen, Dursunbey’deki Palamut Dağı’nın Biyolojik Çeşitliliği ve Sürdürülebilirliğinin araştırılması projesi kapsamında saha çalışması yapıldı