Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’i anmak için düzenlenen Mevlid-Nebi programında vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinin tertipledi Kurtdereli Kapalı Spor Salonundaki özel program öncesinde spor salonunun bahçesinde Orman TIR’ı konuşlandırıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) anısına dikilecek fidanların gelecek nesillere bereket getirmesi amacıyla 750 adet defne fidanı, 750 adet fıstıkçamı fidanı ve 500 adet ceviz fidanı olmak üzere 2000 adet fidan vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Fidanlarla buluşan vatandaşlar Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler.

BANDIRMA’DA “MEVLİD-İ NEBİ HATIRA ORMANI”

Öte yandan, yaklaşık bir hafta önce de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen özel programda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ağaç dikilerek anıldı. ​Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliği ile Bandırma ilçesi Hıdır Mahallesinde ”Mevlid-i Nebi” hatıra ormanı tesis edildi.

Törene, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, İl Müftüsü Ramazan Topcan, Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gürbüz, Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı ve yönetim kadrosu ile gönüllüler katıldı.

Törende Bölge Müdürü Metin Kırcı ve İl Müftüsü Ramazan Topcan birer konuşma yaptılar. Bölge Müdürü Metin Kırcı, “Peygamber efendimizin doğum günü münasebetiyle yapılan bu faaliyet ile O’nun ağaca ve genç fidanlara verdiği öneme değinildi. Hayırlı bir işe vesile olan, hayrı işlemiş olanlar gibi mükâfata nail olur. Bu etkinlik ile de rahmet peygamberini yad ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından fidanlar dikilip toprakla buluşturuldu. Katılımcılar Hıdır Mahallesi Mevlid-i Nebi Hatıra Ormanı önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)