Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Öğr. Gör. Aykut Durgut’un Proje Yürütücüsü olduğu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen “Kodlama Eğitimi” projesi kapsamında robotik kodlama ve oyun programlama eğitimi üzerine uygulamalı seminerler gerçekleştirildi.

İlk olarak Altınoluk MYO Bilgisayar Programcılığı öğrencilerine verilen eğitimler daha sonra yüksekokul çevresindeki Altınoluk Fikriye Mehmet Elberk Anadolu Lisesi ve Altınoluk Kardeş Çavuşoğlu Ortaokulu öğrencilerine verildi. Etkinlik, Altınoluk MYO bilgisayar laboratuvarı ve ziyaret yapılan okulların konferans salonlarında 200’e yakın öğrenci ile gerçekleştirildi. Etkinlik süresince öğrencilere; gömülü sistemler, temel programlama ve oyun programlama konuları üzerine seminer verilerek kodlama eğitimi uygulamalı olarak sunuldu.

Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Aykut Durgut, kodlama eğitiminin ülkelerin gelişim süreçleriyle bağlantılı olduğunu ve teknolojiyi üreten toplumların gelecekte söz sahibi olacağını belirterek etkinlik ile ilgili temel programlama yöntemlerini öğrenen ve uygulayan öğrencilerin bilişim sektörüne olan bakış açılarının değişeceğini ifade etti. Altınoluk MYO Müdürü Doç. Dr. Selami Selvi de, geleceğin dili olan kodlama eğitimini meslek yüksekokulu öğrencilerine ve ortaöğretim öğrencilerine ulaştıran proje yürütücüsü Öğr. Gör. Aykut Durgut’a, Altınoluk Fikriye Mehmet Elberk Anadolu Lisesi ve Altınoluk Kardeş Çavuşoğlu Ortaokulu müdürlerine teşekkür etti.