10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübünün yürüttüğü “Sadece Sürmüyoruz” projeleri kapsamında motorcular organ bağışı için buluştu

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebeti ile 10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübünün yürüttüğü “Sadece Sürmüyoruz” projeleri kapsamında Atatürk Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ile birlikte her yıl geleneksel olarak Balıkesir halkının organ bağışına dikkatlerini çekebilmek ve farkındalık yaratabilmek için Organ Bağışı Farkındalık Sürüşü yaptı.

Miting meydanında toplanan motorcular, ellerinde güne özel hazırlanmış dövizleri ile birlikte stadyum cd – milli kuvvetler cd – anafartalar cd. – kızılay cd. güzergahında yapılan farkındalık sürüşü sonrası Atatürk anıtında birlikte “Organ Bağışı Hayat Kurtarır” mesajı verdi.

Etkinlik sonrası Atatürk Şehir Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Fuat ÇÖKEN “Organ nakli bekleme listelerimiz günden güne artmakta. Her yıl yüzlerce hastamızı organ nakli sırası malesef kaybediyoruz. Organ bağışı ile ilgili halkımızın ilgisi ve desteği çok önemli. Farkındalığın artması için her yıl bize büyük destek veren 10Riders’a sonsuz teşekkür ederiz.” dedi.

10Riders başkanı Özgür CANDAR “3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan organ bağışı haftası sebebi ile 10Riders olarak her yıl şehir hastanemizin organ nakli koordinatörlüğü ile birlikte etkinlikler düzenliyoruz. Motosiklet kullanıcılarının organ bağışına verdiği önem çok büyük. Halkımızında bu konuda farkındalığını arttırabilmek için elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Üyelerimizin hepsi üstlerine düşeni yaparak organlarını bağışladı. Bunun ulvi bir görev olduğunun farkındayız. Organ bağışı, hayat kurtarır bunu hiç bir zaman unutmayalım. Toprak olup gidecek organlarımızın bir cana can vermesi kadar büyük ne olabilir. Lütfen herkes bunu birkez daha düşünsün ve organlarını bağışlasın. Bugün ki etkinliğimiz için motosikletlerini süren dostlarımızın her birine çok teşekkür ederiz. Bandırma’dan şehrimize gelerek destek veren Ata Riders ekibine de ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.