CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, son günlerde artarak devam eden ve sıkça gündeme gelen “sağlık çalışanlarına karşı şiddeti, sağlık çalışanlarının sorunlarını” Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek, sağlıkta şiddetin boyutunun giderek arttığını ve sağlıkta şiddetten değil de sağlıkta vahşetten bahseder noktaya gelindiğini belirten Milletvekili Şahin, “Artık hekimler ve sağlık çalışanları vahşice katledilir noktaya ulaşmıştır.  Şiddet, sadece sağlık çalışanları ile ilgili olmaktan çıkmış olup toplumun tüm kesimlerini etkilediğini görüyoruz. Kadına, çocuğa, hayvanlara yani tüm canlılara şiddet var. Toplumsal olarak bir şiddet toplumu haline gelmiş noktadayız. Bilimsel olarak araştırılıp bu şiddet sarmalından nasıl kurtulabiliriz, bunun incelenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Vekil Şahin konuşmasının sonunda; “sağlık hizmeti ister paranız olsun, ister olmasın, herkesin eşit miktarda yararlanması gereken bir hizmet olduğunu ve özel sektörün sağlıktaki ağırlığının giderek azaltılması gerektiğine inanıyorum” dedi.