Balıkesir’de kıran kırana geçen yerel seçimde zafer Cumhur İttifakı adayı Yücel Yılmaz’ın oldu.  Yılmaz rakibi İsmail Ok’u sandığa gömdü.

 

Vizyonu ve projeleri ile Balıkesir’e önümüzdeki 5 yıl boyunca hizmet edecek olan Yücel Yılmaz seçim zaferini Ali Hikmet Paşa Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşlarla kutladı.  Balıkesir seçmeni HDP’nin desteğini arkasına alan Millet İttifakı’na geçit vermeyerek İsmail Ok’u sandığa gömdü. Balıkesir’in Merkez ilçeleri olan Karesi ve Altıeylül’de de seçimin kazanı AK Parti oldu. Altıeylül’de AK Parti’nin adayı Hasan Avcı rakibi CHP’li Esin Balıbek’e büyük bir fark atarak başkanlık koltuğunu bırakmadı. Yücel Yılmaz’ın değişim projeleri ile adeta çağ atlayan Karesi’nin yeni Belediye Başkanı ise Cumhur ittifakı adayı Dinçer Orkan oldu. Orkan en yakın rakibi olan Millet İttifakı Adayı Levent Tellioğlu’na yüzde 14 puan fark atarak rakibini sandığa gömdü.

SINDIRGI’DA ‘EKREM YAVAŞ’ GÜVEN TAZELEDİ

Sındırgı’da seçimi kazanan AK Parti Sındırgı Belediye Başkan Adayı Ekrem Yavaş, seçmenlerle birlikte büyük coşku yaşadı. Sındırgı’da zaferini ilan eden AK Parti Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, sevincini partililerle paylaştı. Yavaş, ilçe meydanına bir teşekkür konuşması yaparken, tebrikleri de kabul etti. Başkan Ekrem Yavaş, seçimi kazanması ile birlikte adeta bir güven oyu alırken, yaptığı açıklama ile Sındırgı’da hizmetin son hızla devam edeceğini söyledi.

BALYA’DA OSMAN KILIÇ KOLTUĞU DEVRETTİ
MHP’nin Balıkesir’deki kalesi olarak adlandırılan Balya’da seçim sonucu sürpriz olarak değerlendirildi Balya’da Millet İttifakı’nın MHP’li Belediye Başkan Adayı Osman Kılıç Millet İttifakının CHP’li adayı  Orhan Gaga’nın gerisinde kaldı. ‘Rüzgarın oğlu’ lakabıyla anılan genç başkan Osman Kılıç seçim sonuçlarının açıklanması ile büyük üzüntü yaşadı.

SUSURLUK’TA ZAFER İYİ PARTİ’NİN
Seçimlerin sürpriz sonuçlarından biri daha Susurluk ‘ta yaşandı. İYİ Parti adayı Nurettin Güney AK Parti Adayı Şükrü Gür’ü saf dışı ederek Susurluk’un yeni Belediye Başkanı oldu. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından İYİ Parti’nin zaferi Susurluk’ta coşkuyla karşılandı

KEPSUT İSTİKRAR DEDİ

Yerel seçimlere iddialı hazırlanan Kepsut mevcut belediye başkanı İsmail Cankul seçimlerde ipi göğüsleyen isim oldu. Millet İttifakı’nın Adayı Anıl Eren’e yaklaşık 3 bin oy fark atan Başkan Cankul Kepsut’ta 5 yıl daha hizmetlerine devam edecek.

HAVRAN’DA  ERSOY KOLTUĞU BIRAKMADI

Seçimlerde sonucu merakla beklenen bir yer de Havran’dı Havranın AK Parti’li Belediye Başkanı  Emin Ersoy sandıktan zaferle çıktı. Ersoy en yakın rakibi olan Demokrat Parti Adayına yüzde 12 puan fark attı. Ersoy seçim sonrası yaptığı zafer konuşmasında oy veren vermeyen tüm Havranlılara teşekkür etti

YUSUF HOCA İVRİNDİ’Yİ BIRAKMADI

Cumhur İttifakı İvrindi Belediye Başkan Adayı Yusuf Cengiz İvrindi’de sandıktan zaferle çıktı. İvrindi’de Recai Baytar’ın yerine aday gösterilen Cengiz en yakın rakibi İYİ Parti Adayı Aydın Cihan’a 3 bin oy fark atarak İvrindi’nin yeni Belediye Başkanı oldu.

SAVAŞTEPE’DE ŞİMŞEK ÇAKTI

Savaştepe mevcut Belediye Başkanı Turhan Şimşek güven tazeledi. Başkan Şimşek İYİ Parti Adayı Osman Özgür Alaca ile girdiği seçim yarışında rakibine yüzde 14 puan fark attı. Başkan Turhan Şimşek seçim sonrası ilçe meydanında kutlamalara katılarak vatandaşlara teşekkür etti.

DURSUNBEY’DE GELENEK BOZULMADI

AK Parti’nin kalesi olarak görünen Dursunbey’de gelenek bozulmadı. Mevcut Başkan Ramazan Bahçavan yüzde 68 oy alarak güven tazeledi. Dursunbey’de Millet İttifakı Adayı İYİ Partili Mehmet Yarma ise yüzde 25 oyda kaldı

BİGADİÇ AVCU DEDİ

Bigadiç Belediye Başkanlık yarışında koltuğu kazanan İsmail Avcu oldu. AK Parti adayı mevcut belediye başkanı olan Avcu ezici üstünlükle İYİ Parti’nin adayı Davut Uzuner’i sandığa gömdü.

GÖMEÇ’TE BELEDİYE EL DEĞİŞTİRDİ

AK Parti’nin kaybettiği beş ilçeden biri olan Gömeç’te CHP Adayı Mehmet İrem Himam,  AK Partili mevcut Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın önünde seçimi kazandı.  İki dönemdir belediyeyi yöneten AK Partili Kazım Arslan karşısında rahat bir seçim zaferi elde eden Himam, oyların yüzde 54,04’nü alarak başkanlık koltuğuna oturdu. Kazım Arslan ise yüzde 42,6 oy alarak başkanlığı kaybetti.

 

BURHANİYE’DE CHP’Lİ DEVECİLER KAZANDI

AK Parti’nin Gömeç’ten sonra Körfez’de kaybettiği ikinci ilçe ise Burhaniye oldu.  2014 yılında belediyeyi CHP’nin elinden alan AK Partili Necdet Uysal, girdiği ikinci seçimde CHP Adayı Ali Kemal Deveciler’e kaybetti. CHP Burhaniye Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Deveciler,  yüzde 53,64 oy alarak başkanlık koltuğuna otururken, AK Partili Uysal yüzde 41,71 oy aldı.

EDREMİT’TE ARSLAN DÖNEMİ BAŞLADI

Balıkesir’de sonuçları en çok merak edilen yerlerin arasında gelen Edremit’te zafer CHP’li Selman Hasan Arslan’ın oldu. Kamuoyunda üç adaylı başa baş bir yarışın geçeceği tahmin edilen Körfez’in en büyük ilçesi Edremit’te CHP’li Arslan, yüzde 44,99 oyla seçimi kazanırken en yakın rakibi MHP’li Tuncay Kılıç yüzde 36,35 oy aldı.  CHP tarafından aday gösterilmeyen ve seçimlere bağımsız giren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise yüzde 12,05 oy alarak siyasi kariyerini mağlubiyetle kapadı.

 

AYVALIK’TA MESUT ERGİN FARKINI GÖSTERDİ

Balıkesir’in turizm gözdesi Ayvalık seçim sonuçlarının en merakla beklenen bir diğer ilçesi olurken ipi Demokrat Parti’den seçime giren Mesut Ergin göğüsledi. 2009-2014 yılları arasında CHP’den Küçükköy Belediye Başkan Başkanlığı yapan ve seçim öncesinden CHP’den başvuru yapmasına rağmen aday gösterilmeyen Ergin, seçim listelerinin verileceği son gün Demokrat Parti’den aday olmuştu. CHP’li mevcut Belediye Başkanı Rahmi Gençer’le kıran kırana bir mücadeleye giren Demokrat Parti Adayı Mesut Ergin, yüzde 40,09 oy alıp seçimi kazandı. Gencer ise yüzde 37,77 oy alırken Cumhur İttifakı’nın Adayı Nazmi Başaran ise yüzde 19,36 oy alarak üçüncü oldu.

BANDIRMA YİNE CHP DEDİ

CHP’nin Balıkesir’deki kalelerinden olan Bandırma’da gelenek devam etti. Mevcut Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın yerine Avukat Tolga Tosun’u aday gösteren CHP, yüzde 59,15 oy alarak Balıkesir’de en yüksek oyunu alarak seçimi kazandı. İki dönemdir Bandırma’da kazanamayan AK Parti ise Adayı Alp Bostancı yüzde 32,3 oy alabildi.

ERDEK SARI’YLA KAZANDI

CHP’nin bir başka güçlü olduğu yer olan Erdek’te ise mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sarı görev süresine bir dönem daha ekledi. Geçtiğimiz dönemlerde farklı partilerden de başkanlık yapan ve 2014 yılında belediyeyi AK Parti’den alan Sarı, yüzde 51,65 oy oranıyla seçim zaferi yaşadı. AK Parti’nin Adayı Turan Gün ise yüzde 46,22 oy aldı

BARCIN İKİNCİ KEZ KAZANDI

CHP’nin elinde tuttuğu ilçelerden biri olan Manyas’ta başa baş geçmesi beklenen seçimde mevcut Belediye Başkanı Tancan Barçın, yüzde 51,29 ile ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. AK Parti’de bir dönem ilçe başkanlığı görevi de yapan İbrahim Koman ise yüzde 47,85 oy oranı seçimi kazanmasına yetmedi.

GÖNEN AK PARTİ’DEN CHP’YE GEÇTİ

CHP’nin AK Parti’nin elinden aldığı ikinci ilçe ise Gönen oldu. CHP Milletvekili Ahmet Akın’ın seçim sürecinde en yoğun çalıştığı ilçe olarak dikkat çeken Gönen’de İbrahim Palaz, oyların yüzde 55,26’sını alarak belediyeyi AK Parti’den aldı. AK Parti Adayı Erdinç Odabaşı ise yüzde 39, 48 oy aldı.