Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SARI YALAN SÖYLÜYOR!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Balbucks markasının tabelalarının indirilip yerine Onon Kafenin faaliyete geçmesi AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balbucks markası için açılan davanın kaybedildiği şeklinde açıklamasına önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan karşılık geldi. Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediye yönetiminin Balbucks ismiyle ilgili davada itiraz süresi dolmadan tabelaları indirdiğini ifade etti.

İTİRAZ HAKKINI KULLANMAMIŞLAR!

Balıkesir Büyükşehir Belediye yönetiminin davanın kararına itiraz etmeyerek Balbucks markasının kapanmasının yolunu açtığını belirten Yılmaz, “5 Mart 2024 tarihinde bize gelen ilk kararda Starbucks’ın yaptığı itiraz ret edilmişti. Starbucks bu 2 aylık süre içerisinde itiraz hakkını kullandı. Türk Patent Kurumu bu defa Starbucks’ haklı buldu. Bu karar sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iki ay içerisinde bu karara itiraz etme hakkı vardı. Balıkesir Büyükşehir Belediye yönetimi bu karara itiraz hakkını kullanmadı” Yücel Yılmaz döneminde faaliyete geçen ve kısa sürede ulusal düzeyde bir marka haline gelen Balbucks, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın göreve gelmesinin ardından Starbucks’ın marka itirazı için dava kaybedildiği gerekçesiyle tabelaları kaldırılıp ‘Onon’ adını almıştı. Bu hamlenin ardından CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da Balbucks için açılan davanın kaybedildiğini ileri sürüp bir önceki belediye yönetimini suçlayınca önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz konuyla ilgili açıklama geldi. Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediye yönetiminin davaya itiraz süresi tamamlanmadan Balbucks tabelalarını indirdiğini belirtti.

BALIKESİR HALKININ GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın Balbucks’la ilgili sözlerinin gerçeği yansıtmadığını kaydeden önceki dönem Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balbucks için açılan ilk davada kararın lehlerine çıktığını, sonrasında yapılan itirazda Starbucks’ın haklı bulunmasına karşın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bu karara itiraz etmediğini belirtti. İtiraz süresi devam ederken Balbucks tabelalarının indirildiğine dikkat çeken Yılmaz “5 Mart 2024 tarihinde bize gelen ilk kararda Starbucks’ın yaptığı itiraz ret edilmişti. Starbucks bu 2 aylık süre içerisinde itiraz hakkını kullandı. Türk Patent Kurumu bu defa Starbucks’ haklı buldu. Bu karar sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iki ay içerisinde bu karara itiraz etme hakkı vardı. Balıkesir Büyükşehir Belediye yönetimi bu karara itiraz hakkını kullanmadı.  CHP Milletvekili Serkan Sarı Balıkesir halkının gözünün içine baka baka yalan söylüyor.