Batman’da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer son yolculuğuna uğurlandığı memleketinde dualar eşliğinde toprağa verildi.

Bigadiç Bademli mahallesindeki cenaze töreninde İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Vali Ersin Yazıcı, Şehit J. Uzm. Çvş. Okan Dinçer’in ailesine ve yakınlarına taziyede bulunup sabır diledi. Şehit Okan Dinçer’in Türk bayrağına sarılı naaşı baba evinde helallik alınmasının ardından mahalledeki meydana götürüldü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer’in naaşı burada binlerce kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından dualar ve tekbirler eşliğinde Bademli Mahallesi Mezarlığı’nda defnedildi.

ŞEHİDİN BABASINA BAYRAK VERİLDİ
İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Vali Ersin Yazıcı, defin işlemlerinin ardından Şehit babasına Türk bayrağı ile şehidin fotoğrafını verdi.

Törende gazetecilere açıklama yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, “Milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitleri minnet, rahmet ve saygı ile anıyoruz. Teröre karşı tüm boyutlarıyla yürütülen etkin mücadele kararlılıkla devam ettirilecektir. Milletimiz, bölücülere karşı kahramanca görev yapan bu vatan evlatlarını minnetle, şükranla anacak ve asla unutmayacaktır. Devletimiz tüm birimleriyle, milletimiz de her bir ferdiyle, terör örgütlerine inşallah nefes aldırmayacak. Türkiye Cumhuriyeti bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine daha da kenetlenerek, bu hainlerin oyununu bozacaktır. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum” dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Gözyaşlarının sel olduğu Bigadiç ilçesindeki şehit cenazesine şehidin annesi Arife, babası Tezcan, kardeşi Oktay Dinçer ve yakınları ile İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Ahmet Akın, Ensar Aytekin, İsmail Ok, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay ve binlerce vatandaş katıldı. Terörün lanetlendiği törende vatandaşlar tekbirler eşliğinde terör örgütü aleyhinde sloganlar attı.