Bandırma ilçesinde bulunan ve yaklaşık 6 yıl önce iflasını eden Şeker Piliç’in patronlarından Osman Bor ve oğlu Hakan Bor, haklarında açılan FETÖ soruşturması kapsamında yakalanarak gözaltına alındılar.
OPERASYONU BALIKESİR TEM EKİPLERİ DÜZENLEDİ
Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyeliği kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında ilçe merkezinde faaliyet gösteren iflas halindeki işletmenin (Şeker Piliç) sahibi Osman Bor ve oğlu Hakan Bor bu sabah (14 Ocak Pazartesi) Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadeli (TEM) Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin düzenlediği operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındılar.

FETÖ’YE PARA AKITMIŞLAR

Yetkili makamlardan verilen bilgiye göre, Şeker Piliç’in sahipleri Bor ailesinin üst düzey yöneticisi olan baba-oğul Osman ve Hakan Bor’un hakkında örgüte maddi destek verdikleri şeklinde beyanların bulunduğu, örgüt üyeleri ile mahkeme kararı ile alınmış cep telefonu iletişim bilgileri yani HTS (Historical Traffic Search) kayıtlarının olduğu, ayrıca  örgütle ilişkili yani FETÖ’ye yakınlığı ile bilinen derneğe de üyelik kayıtlarının bulunduğu bildirildi.

ŞEKER PİLİÇ’İN BATIŞI

2013 Ocak ayında basın toplantısı düzenleyerek iflaslarını açıklayan Şekir Piliç yöneticim kurulu başkanı Ali Bor ve kardeşi yönetim kurulu başkan vekili Osman Bor, iflas sürecine gelişlerindeki en büyük etkenlerin Maliye’nin ödemediği KDV alacakları, ekstra enerji maliyetleri, finans kuruluşlarının sektöre karşı olan tutumu ve geçirdikleri yangın ve sel felaketleri olduğu belirtmişlerdi. Genel müdür Hakan Bor da iflasın en büyük etkenlerinden birinin yüksek girdi maliyetlerini fiyatlara yansıtamamak olduğunu söylemişti.

2015 YILINDA İFLASINA KARAR VERİLDİ

Şeker Piliç fabrikasının 1625 parselde bulunan kesimhane ve idare binası, ipotek alacağına karşılık Garanti Bankası’nın olmuştu.

2015 yılında iflasına karar verilen Şeker Piliç’in iflas karası sonrasında Bandırma’daki fabrikası, 30 milyon lira bedelle satılığa çıkarıldı. Daha önce yapılan 2 satışta da fabrika için alıcı çıkmadı. Bandırma 1’inci İflas Müdürlüğü, bu kez Şeker Piliç’e ait kesimhane ve idare binasının bulunduğu alan ile kalan 53 bin 18 metrekarelik arsa vasfındaki taşınmazı ayrı ayrı satışa çıkardı. 1’inci İcra Dairesi mezat salonunda yapılan ihaleye sadece ipotek alacaklısı olan Garanti Bankası A.Ş. katılmıştı.

ALICI ÇIKMAYINCA SATIŞ DÜŞTÜ

Toplam 34 bin 731 metrekare alana sahip kesimhane ve idare binası 18 milyon 72 bin 165 liradan satışa çıkarıldı. Garanti Bankası, 9 milyon 750 bin lira fiyat vererek .aşka teklif veren de olmayınca kesimhane ve idare binası ipotek bedeli karşılığında bu bankanın olmuştu. Dördüncü defa satışa çıkarılan ve 14 milyon 338 bin 666 lira bedel biçilen 53 bin 18 metrekarelik arsaya ise alıcı çıkmayınca satış düşmüştü.