Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SENE 1980 DEĞİL 2024…

Balıkesir’in turizminde incisi Ayvalık, su problemi nedeniyle zor günler yaşıyor. Her gün farklı noktalarda su borularının patlamasından dolayı susuzlukla karşı karşıya kalan Ayvalıklılar, BASKİ’nin müdahalelerde gecikmesi ve sorunlara kalıcı çözüm üretememesinden şikâyet ediyor.

Balıkesir’in turizminde incisi Ayvalık,

Turizmin en hareketli olduğu aylarda su problemi zirve yapan Ayvalık’ta Yeni Mahalle’de 27 gün vatandaşlar suya hasret yaşıyor. Yeni Mahalle’de ikamet eden Mevlüdiye Karabal isimli vatandaş, “Bizi susuzlukla imtihan edenler, bize bu eziyeti reva görenler, dilerim Allah’tan onlarda bizim gibi susuz kalsınlar” dedi. Türkiye’nin turizm incisi Ayvalık su problemiyle gündemden düşmüyor. Kış nüfusuna göre planlanan su altyapısının yetersiz kalmasının yanı sıra CHP’ye geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin BASKİ’de görev yapan tecrübeli personel yerine yaptığı atamalar sonrasında manevra kabiliyetinin düşmesiyle Ayvalık’ın su problemi çözüm bulunamıyor.  136 kilometre uzunluğundaki Ayvalık su şebekesi her gün yaşanan su patlakları yüzenden yaşanan su sıkıntısı vatandaşları çileden çıkarttı. Yeni Mahalle’de 27 gündür susuzluk çekerken diğer mahallelerde de aynı sorunla yaşamaya devam ediyor.

“BİZE BU EZİYETİ REVA GÖRENLER DİLERİM ALLAH’TAN ONLARDA SUSUZ KALSIN!”

Su sıkıntısı isyanını sosyal medyada paylaşan Ayvalık Yeni Mahalle sakinlerinden Mevlüdiye Karabal, “15 senedir Ayvalık Yeni mahalle de oturuyorum her yaz susuzluktan bıktık ama bu sene artık iyice cılkını çıkardılar, başka hiç bir yerde bizim kadar susuzluk çeken yok, nasıl bir adalet bu. Bizi susuzlukla imtihan edenler, bize bu eziyeti reva görenler, dilerim Allah’tan onlarda bizim gibi susuz kalsınlar. iki gündür sabaha kadar su bekliyorum saat sabahın altısı hala yok ve bugün cumartesi gelmez tabiki herkes tatilde halk kimin umurunda, lütfen yetkililer görün bizi artık, lütfen görmemezlikten gelmeyin bir çare bulun”

ÇAREYİ DEPOLARA PARAYLA SU ALARAK BULUYORLAR

Ayvalık’ta su problemi yeni bir sektörü de ortaya çıkardı. Ayvalık’ta vatandaşın sık sık susuz kalmasından dolayı tankerlerle evlere su satışı başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ve BASKİ’nin Ayvalık’ta su problemini çözememesinden dolayı zorda kalan vatandaşlar evlerin çatılarındaki depoyu 2 bin lira ödeyip doldurarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Son günlerde yoğun bir şekilde vatandaşlar bu yöntemi seçse de depolardaki suların birkaç gün içerisinde tükenmesiyle susuzluk sorunuyla karşılaşıyor. BASKİ ise su problemine kalıcı çözüm üretmek yerine tankerlerle vatandaşa su dağıtıyor.