Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre takvimi başlamadan hesaplaşmalar başladı. BAÇEV’in düzenlediği tiyatro etkinliğine katılan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, son genel seçimde Milletvekili Adayı olan Berrin Gençoğlu tarafından “Davetli değilsiniz” denilerek salondan çıkartıldı.

 

‘DAVETLİ DEĞİLSİNİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler öncesinde parti içinde kılıçlar çekilmeye başlandı. İl Başkanlığı için nabız yoklayan isimler sosyal medya üzerinden rakiplerini üstü kapalı şekilde hedef alırken en son yaşanan olay ise kongre sürecinin gergin geçeceğini ortaya koydu. Geçtiğimiz gün Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı’nın Salih Tozan Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Kuva-yi Milliye Destanı’ adlı tiyatro oyununa katılan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, son genel seçimde CHP Milletvekili Adayı olan Berrin Gençoğlu tarafından ‘Davetli değilsiniz” denilerek salona alınmadığı ve dışarıya çıkması istendiği öğrenildi.

 

“NEZAKETSİZLİK”

Balıkesir’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsil eden makam olan il başkanlığı görevini sürdüren Serkan Sarı’nın salondan çıkartılması partililer tarafından tepkiyle karşılandı. BAÇEV’in tiyatro etkinliğinde yaşanan olayı doğrulayan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, yaşananları nezaketsizlik olarak yorumlarken, rekabetin bu seviyelere gelmesinin üzücü olduğunu kaydetti.  Öte yandan bir diğer il başkan adayı Hilmi Okur ise rakiplerinin partililere şahsına ait sosyal medya paylaşımlarına beğeni yapmamaları yönünde direktifler verdiğini ileri sürdü.