Sındırgı’da dışarıdan getirdikleri yabancı uyrukları kadınları evlerde barındırıp para karşılığı pazarlayan fuhuş şebekesi çökertildi. Polisin düzenlediği operasyonda 10 şüpheli şahıs ile 3 yabancı uyrukla kadın yakalandı.

BANYOLU-BANYOSUZ TARİFE !

Sındırgı ilçesinde yabancı uyruklu kadınları fuhuş amaçlı pazarlayan şahıslara yönelik teknik takip yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda, yurt dışından temin ederek Sındırgı ilçesine getirip kendilerine ait ikametlerde barındırarak buldukları müşterilere “Banyolu ve Banyosuz”  şeklinde seçeneklerle ve bu seçeneklere göre değişen ücretler karşılığında fuhuş amaçlı pazarlayan, tedarik eden, barındıran ve fuhuş yapmalarının yolunu kolaylaştıran,  10 kişinin kimliği tespit edildi.

SONBAHAR OPERASYONU
Önceki gün düğmeye basan ekipler, fuhuş çetesine yönelik, ‘Sonbahar’ adıyla bir operasyon düzenledi. Polis tarafından yapılan eş zamanlı operasyonlarda, fuhuş amaçlı pazarlanan 3 yabancı uyruklu kadın ile bunları pazarlayan 10 erkek şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Polisin fuhuş çetesini çökerttiği ‘Sonbahar’ operasyonunda kaçan 1 şüphelinin daha arandığı kaydedildi. Öte yandan, operasyonlar sırasında yapılan aramalarda ele geçirilen 1 kurusu tabanca, 2 av tüfeği ve bunlara ait 25 fişek, fuhuş suçundan elde edilen 2 bin 100 Dolar ve 2 bin 105 TL. nakit para ile çok sayıda farklı nitelikte ilaçlara el konuldu. Operasyonla ilgili Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma devam ediyor.