Sındırgı Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanına kurulan Ramazan Sokağında her akşam farklı bir etkinlik gerçekleştiriliyor.

 

İftardan sonra hareketlenen sokakta teravih namazı sonrasında başlayan etkinlikleri vatandaşlar büyük bir ilgiyle seyrediyor. Karagöz Hacivat Gölge oyunu, Çocuk animasyonları, dualı yarışmaların yanında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile açılan şişme oyun parkları da ilgi odağı oluyor.

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Ramazan Sokağı vatandaşlara keyif dolu anlar yaşatıyor. Özellikle çocuklar Ramazan ayının gelmesini iple çekiyor.

 

Büyükşehir’den Sındırgı’ya Tasavvuf Dinletisi

 

Ramazan Sokağında vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlenen etkinliklerinden biri de tasavvuf müziği konseri oldu. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile teravih namazının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Tasavvuf Müziği Konseri çok beğenildi. Vatandaşlar Ömer Faruk Özcan’ın seslendirdiği eserlere keyifle eşlik etti. Tasavvuf Müziği Konserini Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Birim Amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Konser esnasında sahne alan Semazen gösterisi de büyük ilgi topladı.

Konser sonunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte belediye olarak sosyal ve kültürel anlamda birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, ” İlçemizde gelenekselleşen ramazan etkinliklerinde bu akşam, Büyükşehir Belediyemizin destekleri Ömer Faruk Özcan hocam ve ekibi bizlere katıldılar. Güzel bir ambiyans oluşturdular. Sındırgı’lılarda bu meydanı doldurarak ona eşlik ettiler. Rabbim inşallah Ramazan ayı boyunca, bu etkinliklerimizi Sındırgıda devam etmesini sağlar. Özellikle çocuklarımız için farklı bir atmosfer oluşuyor. Özellikle eğlenceler için Ramazanı bekliyorlar. Ama arkadaşlarımız da sağolsun sıradan eğlenceler yerine öğretici yarışmalarla Ramazan’ın maneviyatını da çocuklarımıza aşılıyorlar. Bizlere her alanda desteklerini esirgemeyen bu güzel geceyi yaşamamızı sağlayan Yücel Yılmaz başkanıma da ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Bütün
İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun.” dedi.

Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra söz alan Özcan ise, ” Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve Sındırgı Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a çok teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamda Sındırgılılarla buluştuk. İlgileri için teşekkür ediyorum.  Ramazan ayı yüzü suyu hürmetine rabbim birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmasın. “ sözlerine yer verdi. Başkan Yavaş Özcan ve ekibine günün anısına hediye verdi. ERSİN GÜR