Balıkesir’den Yunanistan’a göçmen kaçakçılığı faaliyeti hazırlığında olan 7 organizatör jandarmanın düzenlediği operasyon sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ZODYAK BOT VE TEKNE MOTORUNA EL KONULDU
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Mahallesinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi üzerine operasyon düzenledi. Küçükköy sahilinde, 5 organizatörün 9 metre uzunluğundaki Zodyak Bot ve Tekne Motorunu göçmen kaçakçılığı yapmak üzere hazırlayıp denize indirdikleri sırada jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Akşam geç saatlerdeki operasyonda Y.A. ve O.E isimli 2 organizatör olay yerinde yakalanırken, karanlıktan yararlanıp kaçan 2 şüpheli Ayvalık Altınova Mahallesinde saklandıkları yerde yakalandı.

SAKLADIKLARI GÖÇMENLERLE YAKALANDILAR
Cumhuriyet Savcısının talimatıyla,  Y.A., O.E., S.B., İ.E. ve U.P. isimli organizatörler gözaltına alınırken, ele geçirilen Zodyak bot ve tekne motoruna el konuldu. Jandarma, Yunanistan’ın Midilli Adası’na götürülmek üzere göçmen barındırıldığı tespit edilen Ayvalık Küçükköy Mahallesi İstiklal Caddesi’ndeki bir adrese operasyon düzenledi. Adli makamlardan alınan arama kararı ile evde yapılan aramada S.T. isimli organizatör ile 24 Afganistan uyruklu göçmen ile müteakiben yapılan çalışmalar sonucunda da bu göçmenleri eve getiren M.K. isimli organizatör kıskıvrak yakalandı.

Kimliği tespit edilen K.Ş. isimli organizatörün ise arandığı bildirildi.

TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Jandarma tarafından gözaltına alınan Y.A., O.E., S.B., İ.E., U.P., S.T. ve M.K. isimli 7 organizatör işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Burhaniye Kapalı Cezaevine gönderildi. 24 kaçak göçmenle ilgili idari işlemler ile olayla alakalı başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.