Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği – MÜSİAD- Balıkesir Şubesi Başkanı Sayın Tuncay YILDIZ; Balıkesir iş dünyası mensupları olarak 2019 yılına iyimser baktıklarını söyledi.

Döviz kurlarında yaşanan spekülatif atakların etkisiyle zor bir yılı geride bıraktığımızı sözlerine ekleyen Yıldız, büyümeyi sürdürülebilir kılmaya odaklanmalı ve üretim ekonomisi modeline geçişimizi hızlandırmalıyız diye konuştu.

Başkan Yıldız açıklamasına şunları da ekledi; 2019 yılında küresel ekonomideki gelişmelerin dünya ekonomisine şekil vereceğini öngörebiliyoruz. Çin ekonomisindeki yavaşlamanın sonucunda, dünyamızın ekonomik büyümesinin yavaşlayacağını da görmek gerekiyor. İş insanları olarak, 2019’da yapısal reformlar, alınan tedbirler ve verilecek teşviklerin etkisiyle ekonomimizdeki daralmanın yılın son çeyreğinde ortadan kalkacağını ön görmekteyiz.Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile oluşan ülkemizin ekonomik ajandası sayesinde, yeniden dengelenme ve yeniden toparlanma sürecindeyiz. Bu süreci iyi yönetebilmek adına sabırlı davranmamız gerekiyor.

ÜRETİM ÇALIŞMALARI HIZLANMALI

2019 yılı içinde temkinli hareket ederek Sürdürülebilir Büyüme Modeline odaklanmak gerektiğini belirten Yıldız “Ekonomik nedenlerden kaynaklanan sorunların çözümü ile ilgili bizi bekleyen bazı zorluklar da söz konusu. Bu zorluları aşmak için üretime ve ihracata önem vermemiz şarttır. Bu Balıkesir için de böyledir. 2023 ihracat hedeflerine ulaşabilmek için Ar-Ge, İnovasyon, Tasarım ve Markalaşma faaliyetlerine hız vermemiz kaçınılmazdır. Balıkesir’de yatırımların artırılması ve üretim merkezi haline gelmesi için çalışmalarımızı artırmalıyız.

Balıkesir MÜSİAD olarak biz, bir daha manipülatif bir kur farkı ile karşı karşıya kalmamak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Dış ticarette yapılmış olan atağın bizi Sürdürülebilir Büyüme kulvarı içinde tutması için, tüm imkanlarımızı seferber ederek, azim ve özveriyle ilimiz ekonomisinin gerçek kapasitesini ortaya koyma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.