Susurluk’ta siyasiler ve sivil toplum kuruluşları ilçeye ziraat fakültesi açılması için Ankara’ya çıkarma yaptı. AK Parti Milletvekilleri Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey ile YÖK’ün kapısını çalan Susurluklular, YÖK Üyesi Dr. Ömer Şişman’la görüşme yaptı.

 

 

Susurluk açılması beklenen ziraat fakültesi için içerisinde siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı heyet Ankara’ya çıkarma yaptı. Heyette; Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, AK Parti Susurluk İlçe Başkanı Fahrettin Şener, İlçe Yöneticisi Melih Bağırgan, belediye meclis üyeleri, Susurluk Ticaret Odası Başkanı İlken Kurt, Susurluk Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hamit Yıldız, Susurluk Esnaf Odası Başkanı Aydın Sait, Susurluk Şoförler Odası Başkanı Abdullah Özen, Susurluk Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Şen ve Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan Gürkök yer aldı.

 

GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ

İlk olarak AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı ile Mustafa Canbey’le görüşen heyet sonrasında milletvekilleriyle birlikte Yüksek Öğretim Kurumu Üyesi Prof. Dr. Ömer Şişman’la görüşme yaptı.  Ziraat fakültesi açılması yönündeki isteklerini Şişman’a ileten heyet, fakültenin kurulması için her türlü desteği vereceklerini belirtti. Susurluk Ticaret Odası ve Susurluk Ticaret Borsası, fakültede eğitim görecek öğrenciler için burs sözü verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da konuyla özel olarak ilgilendiği ve temaslarda bulunduğu öğrenildi.  Heyet, Ankara’daki temasları sonunda ziraat fakültesi için olumlu haberlerle Susurluk’a döndü.