Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

“SÜTÜ ÜRETİCİYE DE TÜKETİCİYE DE ZEHİR ETTİLER”

İktidarın büyük çaplı bir kriz çıkmadan ve vatandaşlar mağdur olmadan bir çözüm üretmediğine dikkat çeken Sarı, “AKP iktidarı sütü üreticiye de tüketiciye de zehir etti. Sütte kriz yine kapıda” dedi

İktidarın büyük çaplı bir

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, süt sektöründe yaşanan krizi Meclis gündemine taşıdı. Süt üreticisinin maliyetinin altına satış yapması ile oluşan kriz nedeniyle üreticinin üretimden vazgeçme noktasına geldiğini vurgulayan CHP’li Sarı, üretici ve sanayici cephesinde birçok sorun olduğunu dile getirerek “Süt inekleri mezbahaya giderse sütü de ithal eder duruma geleceğiz” dedi.

“İKTİDAR KRİZ ÇIKMADAN HİÇBİR DURUMA MÜDAHALE ETMİYOR”

İktidarın büyük çaplı bir kriz çıkmadan ve vatandaşlar mağdur olmadan bir çözüm üretmediğine dikkat çeken Sarı, “AKP iktidarı sütü üreticiye de tüketiciye de zehir etti. Sütte kriz yine kapıda. Kriz çıkmadan hiçbir duruma müdahale etmeyen iktidar ‘Kervan yolda düzülür’ anlayışıyla ülke yönetiyor. Yirmi iki yıllık iktidarınızda süt üreticisini politikalarınızla canından bezdirdiniz. Konya’dan başlayan, Balıkesir’e ulaşan ve tüm Türkiye’ye yayılan süt krizine çözüm bulunmazsa üreticimiz mağdur olacak, tüketicimiz mağdur olacak.” dedi.

“SÜTÜ İTHAL EDER DURUMA GELECEĞİZ”

Serkan Sarı, süt üreticisinin maliyetin altına satış yapması nedeniyle süt üretimini bırakacağını dile getirerek iktidarı uyardı. Süt üretiminin durması durumunda ineklerin mezbahaya, tüketicinin de ithal süte mahkum olacağını belirten Sarı, “Süt üreticimiz maliyetin altında süt satmak zorunda kaldığından zarar ediyor. Süt inekleri mezbahaya giderse sütü de ithal eder duruma geleceğiz. Büyük firmalar küçük üreticiye baskı yapıyor, süt sanayicisi stok artışı kıskacında, büyük bir kriz yaşanırken AKP iktidarı tribünden seyrediyor. Bir taraftan da iklim kriziyle süt verimliliği düşerken çiftçimiz çaresiz durumda kalıyor. Tarım Bakanı derhâl krize kalıcı çözüm üretmeli, çözemiyorsa da o koltukta artık oturmamalıdır.” diye konuştu.