Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SUYA FAHİŞ ZAM GELİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Suya fahiş tutarlarda zam yapmaya hazırlanan BASKİ olağanüstü genel kuruluna başkanlık etmemek için Meclis Üyesi Volkan Altınöz’e vekalet verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

BASKİ’nin 27 Ağustos’ta su tarifelerine zam gündemiyle gerçekleştireceği olağanüstü genel kurul toplantısı öncesinde meclise sunulacak zam tarifeleri ortaya çıktı. AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, fahiş oranlarda su zammının kapıda olduğunu açıkladı. Şahin “Ahmet Akın’ın Genel kuruldan istediği zam onları 1.kademeye yüzde 65, 2.kademeye yüzde 100, 3.kademeye yüzde 200” dedi. BASKİ su tarifelerine fahiş oranlarda zam yapmaya hazırlanıyor. Mevcut su tarifelerinin maliyetleri karşılamadığını belirten BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’ün suya zam yapacaklarını açıklamasının ardından BASKİ meclis üyelerine 27 Ağustos’ta Olağanüstü Genel Kurul çağrısında bulunmuştu. AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ’nin 27 Ağustos’taki genel kurulda su tariflerine yapmayı planladığı zam çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Su tarifelerine fahiş zamların yolda olduğunu belirten Mehmet Birol Şahin, “Son olarak BASKİ’nin yeni müdürü “4 Milyar borç var, zam yapılması gerek” açıklaması yapması ardından Büyükşehir Başkanı Ahmet Akın, BASKİ’yi 27 Ağustos 2024 Salı günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Tek gündem maddesi var: zam.   Üstelik talep edilen zam oranları fahiş oranlarda. Ahmet Akın’ın Genel Kurul’dan istediği zam oranları “1. Kademe için %65, 2.kademe için %100, 3. Kademe için %200”

“SUYA BU KADAR ZAM ZULÜMDÜR”

Su tarifelerine her ay enflasyon oranında zam yapıldığına dikkat çeken AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, yeni zamlarla birlikte vatandaşların suyu fahiş tutarlar ödeyeceğini ileri sürdü. Şahin, “Bu fahiş bir orandır. Zaten suya her ay enflasyon oranında zam yapılmaktadır. Buna ek olarak %65, %100 ve %200 oranlarında zam yapmak Balıkesirliye zulümdür” dedi.

AHMET AKIN ZAM TOPLANTISINDAN KAÇIYOR

Ahmet Akın BASKİ’nin su tarifelerine zam gündemli toplantısına katılmayacağını açıklayan Şahin, “Ahmet Akın zam yapılacak toplantıda olmamak için BASKİ Genel Kurulu’nu Olağanüstü toplantıya çağırıp Balıkesir’den kaçtı. Aklınca zam kararında Balıkesir dışında olmayacak ve eleştirilerden kurtulacak. Balıkesirlileri bu şekilde kandırmaya devam edebileceğini sanıyor. Beyefendi 28 Ağustos’a kadar Balıkesir’den kaçarak 27 Ağustos’taki toplantıya katılmayacak. Balıkesir Ahmet Akın’ın içindeki kötülüğü ve yüzündeki maskeyi artık yaşayarak öğrenecek.

BASKİ’Yİ 500 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATTI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçildikten sonra suya BASKİ’yi indirim kararı aldırarak kurumu 500 milyon lira zarara soktuğunu ileri süren Şahin, “Hatırlanacağı üzere Ahmet Akın mayıs ayında Suya %15 indirim yapılarak bütün Balıkesir’i “Suya Zam Yok İndirim Var”, “Söz verdim %15 İndirim Yaptım” diyerek afişlerle donatmıştı. Haziranda uygulandı. Ama her ay enflasyon oranında zam yapıldığı için bu oran temmuz ve ağustosta eridi ve su fiyat iki ay içinde mayıs ayı fiyatına geldi.  Meclis toplantısında BASKİ Mali İşler Daire başkanına bu %15 indirimin BASKİ’ye 2024 maliyetini ve bunu nasıl karşılanacağını sorduğumda “2024 yılı için 150 Milyon gelirimiz azalacak ve bunu mecburen borçlanarak telafi edeceğiz.” demişti. Bu indirim bedeli borçlanma maliyetini hesapladığınızda en az 500 Milyon zarar demektir. Ahmet Akın sırf şehri bu afişle donatabilmek için BASKİ’yi bile bile zarar ettirdi. Şimdi gelirim giderimi karşılamıyor diye şikayet ediyor”

CHP BELEDİYELERİ BASKİ’YE 6 MİLYAR 800 MİLYON BORÇ DEVRETTİ

CHP’li belediyelerin BASKİ’nin kurulduğu günden bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne 6 milyar 800 milyon liralık borç devrettiğini açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, “Balıkesir’deki 20 ilçe ve bütün Belde Belediyeleri ile bütün köylerin su işletmeleri borç, personel ve İşletmeleri ve alacaklarıyla BASKİ’ye devredildi. BASKİ kurulduğu ilk gün kasasında hiç parası olmayan ancak 500 Milyon lira borcu olarak işe başladı. Toplam 500 Milyon lira borcun 450 Milyon lirası uzun yıllardır CHP tarafından yönetilen Bandırma, Edremit, Ayvalık, Erdek gibi ilçelerdi. 450 Milyon lirayı dolar üzerinden hesaplarsak bu gün 6 Milyar 800 Milyon Tl.sı yapıyor. CHP Belediyelerinin BASKİ’ye devrettiği bu borç vadeleri geldikçe ödendi. 10 yıldır Ak Partili Büyükşehir Başkanları, görev yapan BASKİ Müdürleri bu güne kadar bu CHP Belediyeleri borcunu iki de bir şikayet ederek konuşmadı. Şimdi CHP göreve geldiği 4 aydır hizmetsizliğini yönetim beceriksizliğini geçmişi kötüleyerek, borç edebiyatı yaparak ört bas etmeye çabalıyor.”