Yazın bir kenara; Cumhuriyet’i kuran partinin logosundan utanan, sandıkta tokadı yer!

Ahmet Akın’dan sonra, ilçe belediyelerinin başkanları da seçim afişlerinden Altı Ok’u kaldırdı. Yani seçim kazanmak için HDP’lilerle kol kola girmek, Şeyh Sait’i övmek, Atatürk’ün partisinin logosunu seçim afişlerinde gizlemek bile mübah öyle mi? Siyaset buysa yere batsın!

HER YOL MÜBAH!

Bu ‘Yeni CHP’ tayfasının sorunu da bu işte. İşin sonunda seçim kazanmak varsa nabza göre her türlü şerbeti vermek serbest. CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’in PKK sempatizanı şarkıcının elini öperek başlattığı ‘HDP seviciliğin’ altında da bu yatıyor, önceki gün gördüğümüz CHP’siz afiş olayının arkasında da…

PALAZ DA KALDIRDI

Tıpkı CHP’nin Büyükşehir Adayı Ahmet Akın gibi Gönen Aday Adayı İbrahim Palaz da CHP logosunu afişlerinden kaldırmış. Muhtemelen bunu diğer ilçe kampanyalarında da göreceğiz. Yani Altı Ok’un o afişlerde olmamasının sebebi grafiker hatası değil. Bilinçli bir tercih ve strateji. Apaçık bir “Altı Ok’tan çekinme” söz konusu.

SANDIĞA GÖMÜLÜR

Stratejiyi az çok anlayabiliyoruz. İttifaka alışmış muhalif seçmeni ‘İttifak var’mış gibi sandığa götürmek hedefleniyor. Ama CHP, Cumhuriyet’i kuran, ilk Genel Başkanı Atatürk olan bir parti, logodaki Altı Ok da onun ilkelerini temsil ediyor. O logodan korkan adayı bu millet sandığa gömer.