TÜKODER, Balıkesir’de son günlerde yaşanan su kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. Sık yaşanan su kesintilerinin Balıkesirlileri mağdur ettiğini dile getiren TÜKODER Şube Başkanı Kemal Büyükışık, “Teknik arızalar olabilir ancak bunların sürekli hale gelmesi bizleri mağdur ediyor” dedi.

Tüketiciyi Koruma Derneği(TÜKODER) Şube Başkanı Kemal Büyükışık, Balıkesir’de son günlerde yaşanan su kesintileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Su kesintilerinin sık aralıklarla yaşanmasına dikkat çeken Büyükışık, yetkililerden bu konuda kamuoyunu aydınlatıcı bilgi verilmediğini kaydetti.  Vatandaşların su kesintilerinden dolayı mağdur duruma düştüğünü kaydeden Büyükışık, suyun en temel gereksinim olduğunu belirtti. Evrensel Tüketici Haklarının 1.maddesi olan ‘Tüketicilerin temel gereksinimlerinin karşılanması hakkı’nın tam olarak karşılanmadığı düşüncesinde olduklarını belirten Başkan Büyükışık; “Biz şehrimizde yaşayan tüketiciler olarak, son zamanlarda sıklıkla meydana gelen su kesintilerinden mağduruz. Genellikle bilgi almak için Büyükşehir Belediyemize müracaat ettiğimizde, telefonla yetkililere ulaşamıyoruz. Bize talebin iletileceğini söylüyorlar. Biz tüketiciler olarak Evrensel Tüketici Hakları’ndan 1 numaralı hakkımız olan ‘Tüketicilerin temel gereksinimlerinin karşılanması hakkı’ maddesinde belirtilen ‘İçecek ve kullanacak su bulma hakkı’mızın yeterince karşılanmadığı düşüncesindeyiz. Ayrıca Türkiye Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden, 6.Hedef’te belirtilen ‘Temiz su ve sıhhi koşullar’ maddesinde belirtilen herkes için su ve kanalizasyon hizmetlerine ulaşılabilirliğini ve sürdürülebilir yönetimini sağlamak bizleri yönetenlerin görevi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

TÜKETİCİLER YETERİ KADAR BİLGİLENDİRİLMİYOR

Yetkililerden açıklama beklediklerini aktaran Büyükışık; “Bizler, Balıkesir’de yaşayan tüketiciler olarak Belediyemizin en yetkili ağızlarından basın önüne çıkarak sorunun çözümü ile ilgili ne gibi tedbirler aldıklarını anlatmalarını ve konuyla ilgili gerekli açıklamalar yapmalarını, bilgi edinme hakkımız olarak kendilerinden istiyoruz.

Bizler teknik arızaları kabul edebiliriz ancak bunların sürekli olması ve bizlerin yeterince bilgilendirilmemesi sonucu doğan mağduriyetlerimizin giderilmesini siz değerli yöneticilerimizden talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.