Gazeteci Aziz Han, CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan’ın Mehmet Akma’yı DSP il başkanı olarak tanıtıp “Beni destekliyor” açıklamasıyla ilgili olayın perde arkasını yazdı.  Han, olayın taraftarlarından Akma’ya görüştü. Toplantıda kendisini İl Başkanı olarak tanıtmadığını belirten Akma, “Kimse bizi kişisel çıkarlarına ve siyasi hesaplarına alet etmeye kalmasın, tepkim çok sert olur” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın, DSP’den aday olmasıyla tüm hesapları bozulan CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan’ın, DSP eski İl Başkanı Mehmet Akma’yı İl Başkanı olarak tanıtıp, “DSP bizi destekliyor” hamlesinin perde arkası belli oldu. Arena Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Aziz Han’a konuşan olayın kahramanlarından Mehmet Akma, toplantıda kendisini mevcut DSP il başkanı olarak tanıtmadığının altını çizerken, olayın sorumlusunun CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan olduğunu söyledi.

“KAMİL SAKA’NIN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIYOR”

CHP Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın Kamil Saka’nın DSP’den aday olma kararlılığı karşısında paniklediğini belirten Gazeteci Aziz Han’ın olayla ilgili kaleme aldığı ‘Yalanını Sevsinler Hasan Arslan” adlı yazısı şöyle: “CHP’nin ANAP ve DSP’den devşirme Edremit Belediye Başkan Adayı S.Hasan Arslan, mevcut Belediye Başkanı Kamil Saka’nın DSP’den adaylığı konusundaki kararlılığını görünce öyle panikledi, öyle panikledi ki sormayın gitsin..! Kamil Saka’nın bir şekilde ve hele hele de DSP’den aday olması halinde Edremit’te kendisi için seçim kazanmanın çok zor ve hatta mümkün olmayacağını çok iyi bilen Hasan Arslan ve akıl daneleri hep birlikte ve panik halinde bir çıkar yol bulmanın peşine düştüler.. Akılları sıra yılların kurt politikacısı Kamil Saka’nın önünü keserek DSP’den aday olmasını engellemek adına göz göre göre ‘Yalan Söyleyerek Algı Yaratmakta’ siyasi etik açısından hiçbir sakınca görmeyerek adeta ‘yalancılığı’ kendisine yakıştırabilen CHP’nin Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan son olarak, bir zamanlar (DSP’nin Zeytinli Belediye Başkanı iken) kendilerini yarı yolda bıraktığı eski DSP’lilerin eteğine tutunup içinde düştüğü bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için DSP’nin eski il başkanlarından ve yine eski İGM üyelerinden Sındırgılı sevilen siyasetçi Mehmet Akma ve arkadaşları ile bir araya gelerek, bu bir kısım DSP’linin CHP Edremit Belediye Başkanı olarak kendisini destekledikleri algısını yaratabilmek için açıkça ‘Yalan’ söylemeyi bile göze aldı..!

AKMA: “KİMSE BİZİ SİYASİ HESAPLARINA ALET ETMESİN”

Aynı zamanda benim de yıllardır yakından tanıdığım ve çok sevdiğim bir kardeşim olan, genellikle mert tavırları ile tanınan ve sevilen DSP eski il başkanlarından Mehmet Akma’yı çeşitli haber ve paylaşımlarının yanı sıra yandaş gazetesi ‘Önce Körfez’in bugünkü ana manşetinde yer alan, gördüğünüz haberde dahi (bilerek ve kasten) DSP’nin mevcut il başkanıymış gibi göstererek yanlış algı ile haksız rekabet yaratmaya çalışan Hasan Arslan’ı ve kendisini yöneten üst aklı anlamak mümkün değil..! Oysa bugün DSP’nin mevcut ve resmi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Berk isminde bir arkadaşımızdır… Ayrıca DSP’ye yıllarını veren ve bir dönem il başkanlığını da yapmış olan sevgili kardeşim Mehmet Akma’ya Hasan Arslan’ın bu konudaki maksatlı tavrını hatırlattığımda bana bizzat ve çok samimi duygularıyla şunları söyledi; ”Aziz abi, sende biliyorsun ben DSP’de çok hakkı olan ama eski bir il başkanıyım. Kimseye kendimi DSP’nin mevcut il başkanı olarak da tanıtmam söz konusu değil.. Evet kendisi ile bir görüşmemiz oldu ama henüz kimse için verilmiş net bir kararımız ve sözümüz söz konusu değil. Hasan Arslan’da bunu biliyor. Gerçek böyle olduğu halde burada ismimin yanlış ve maksatlı olarak kullanılmasına çok üzüldüm. Bizim yıllardır bir duruşumuz var. Kimse bizi kişisel çıkarlarına ve siyasi hesaplarına alet etmeye kalmasın, tepkim çok sert olur..” Bana bu konuda dobra dobra konuşan Mehmet Akma kardeşime çok teşekkür ediyor ve kendisine sonuna kadar güveniyorum.. İşte Edremit kamuoyu görsün; üç kuruşluk siyasi ikbal uğruna CHP’nin Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan nasıl çirkin bir yalana tevessül edebiliyormuş..! Ama bunlar daha Hasan Arslan’ın iyi günleri..! Önümüzdeki günlerde kendisi ile ilgili yine çok çarpıcı gerçeklerle karşılaştığımızda hiç şaşırmayalım.. Çünkü bu adam bildiğiniz gibi değil..! Benden söylemesi..