Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

TÜRK-İŞ BALIKESİR’DE ÖRGÜTLENMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)’e bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçi Sendikası (Belediye-İş) Balıkesir Şubesi örgütlenme çalışmaları kapsamında yasanın öngördüğü çoğunluğu Edremit Belediyesi’nde de sağladı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Sendika Şube Başkanı Yüksel Özden Edremit Belediye Başkanlığı ve Edremit Belediyesi Personel A.Ş’de çoğunluğu sağladıklarını belirterek önümüzdeki süreçte işçilerin haklarının genişletilmesi için mücadelede edeceklerini söyledi. Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şubesi geçtiğimiz günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BASKİ ve Altıeylül Belediyelerinde sağladığı işçi çoğunluğunu Edremit belediyesi ile devam ettirdi. Edremit Belediyesinde de yasanın öngördüğü üstünlüğü sağlayan Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şubesi önümüzdeki dönemde de örgütlenme çalışmalarına hız verecek. Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden “hayatın her alanında Türkiye’nin her yerinde” sloganıyla örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Bizler Belediye-İş Sendikası olarak “hayatın her alanında, Türkiye’nin her yerinde” gece gündüz demeden, yaz-kış ayırt etmeksizin, sofralarına bir ekmek daha fazla koyabilmek ve çocuklarını namerde muhtaç ettirmemek için çalışan belediye emekçilerinin daha iyi şartlara sahip olabilmeleri ve daha iyi haklar kazanabilmeleri için öteden beri üyelerimizle birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz. Gücümüzü de üyelerimizden yani tabanımızdan alıyoruz. Bir yandan mevcut üyelerimizin haklarını koruyup geliştirirken bir yandan da örgütlenme çalışmalarımızı durmaksızın devam ettiriyoruz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BASKİ VE ALTIEYLÜL’DE ÇOĞUNLUK BİZDE”

Geçtiğimiz süreçte yaptıkları çalışma ile birçok belediyede sayısal üstünlüğü sağladıklarının altını çizen Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, “Bu bağlamda bilindiği üzere ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Balıkesir’imizde de örgütlenme çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Son olarak Balıkesir Büyükşehir belediyesi, BASKİ ve Altıeylül Belediyesinde çalışan arkadaşlarımız büyük bir teveccühle sendikamıza üye oldular. Sendikamız Belediye-İş bu işyerlerinde yasanın öngördüğü çoğunluğu sağlamış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

“EDREMİT BELEDİYESİNDE DE ÇOĞUNLUĞU SAĞLADIK”

Örgütlenme çalışmaları kapsamında yasanın öngördüğü üstünlüğü Edremit belediyesinde de sağladıklarını kaydeden Yüksel Özden, “Tıpkı üye sayılarını artırdığımız işyerlerinde olduğu gibi Edremit Belediyesinde de işçi arkadaşlarımız özgür iradelerini ve anayasal haklarını kullanarak sendikamız Belediye-İş’e üye oldular. Bugün itibariyle Edremit Belediye Başkanlığında ve Edremit Belediyesi Personel A.Ş’de yasanın öngördüğü çoğunluğu sağlamış bulunmaktyız. Üyelerimize ve ailelerine güzellikler getirmesini diliyorum. Bundan sonraki süreçte de birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.Edremit Belediyesindeki örgütlenme sürecinde tarafsızlığını koruyan Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’a teşekkür eden Yüksel Özden, “Örgütlenme sürecinin başından bu yana tarafsızlığını koruyan ve emekten yana duruş sergileyen Edremit Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ertaş’a en içten duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum. Bir de özel olarak başta Edremit’in yetiştirdiği, sendikamızın Toplu Sözleşme Uzmanı sevgili kardeşim Başar İnceoğlu başta olmak üzere; çalışma arkadaşlarıma, yöneticilerimize ve Belediye-İş neferlerine teşekkür ediyorum. Hep birlikte mücadele ettik ve kazandık” dedi. Önümüzdeki süreçte sayısal üstünlüğü bulunun tüm belediyelerde olduğu gibi Edremit Belediyesinde de hak mücadelesine devam edeceklerini kaydeden Yüksel Özden, “Edremit Belediyemizde çoğunluğu sağladık, ancak işimiz bitmedi. Bundan sonra da Edremit işçisiyle haklarımız ve çocuklarımızın geleceği için omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın Belediye-İş” bilgisini verdi. Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden çoğunluğu bulunmayan belediyelerde de örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.