Gaziler Günü dolayısıyla Balıkesir’de resmi tören düzenlendi. 19 Eylül Gaziler Günü ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ile Mareşal Rütbesinin 98. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Gününü kutlamak amacıyla Atatürk Anıtına Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı A. Hulusi Karakuz sırasıyla çelenk koydular.

 

15 TEMMUZ VURGUSU; ‘SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ”

Konuşmasında 15 Temmuz vurgusu yapan Karakuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz bugün dün olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetlerine yuvalanan millet ve cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu teşebbüs gerçek vatansever askerlerimizin, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir.  İç ve dış terör örgütü vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedirler. Bu hainlerin hedefi ülkemizde karışıklık çıkarmak, Türk ordusunu yıpratmak, Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş zayıf bir ülke haline getirmek ve dolayısıyla küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr’in gerçekleşmesini sağlamak. Bilinmelidir ki su uyu düşman uyumaz.  Tüm bunlara karşın Türk milleti hüviyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir. Türk milleti azmi, iradesi ve kudreti ile bu hainlere her zaman diş çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.

Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözleri ile ortaya koymaktadır ’Türk devletine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek bir görevdir’. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim.”

 

MÜCADELELERİ HER ZAMAN HAFIZALARIMIZDA YER ALACAKTIR

 

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen yemeği şereflendiren Gazilere teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı, “Bugün Gaziler günü münasebetiyle Balıkesir Valiliğimiz koordinesinde ilgili kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz programlardan birindeyiz. Bu yemeği düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şanlı bayrağımızın ebediyen dalgalanması adına Gazilerimizin ve Şehitlerimizin vermiş oldukları mücadele her zaman hafızalarımızda yer alacaktır.”dedi.

 

BİZİM HER ZAMAN BİRLİĞE VE DİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Birlik ve beraberlik mesajı veren Vali Yazıcı, “Bizim her zaman birliğe ve dirliğe ihtiyacımız var. Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir. Gaziler ve Şehitlerimiz Cumhuriyetimizin teminatı, temel taşları olarak görüyoruz. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve Şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, cesaret sembolleri ve ülkemizin medarı iftiharıdır. Aziz milletimiz, üzerinde yaşadığımız vatanımızı o kadar çok seviyor ki; vatan sevgisini iman ile bir tutuyor. Allah devletimizi, milletimizi, bu güzel aziz vatanımızı ilelebet muhafaza etsin. Birliğimiz, kardeşliğimiz daima artsın, hiç eksilmesin. Ülkemiz üzerinde türlü oyunlar devam edecek ama milletimiz birlik ve beraberliği muhafaza ettiği, kararlığımız devam ettiği sürece fırsat bulmayacaklardır.” diye konuştu.

19 Eylül Gaziler Gününün kutlandığı törene; Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve yakınları katıldı.