Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Balıkesir Şube Başkanı Adnan Tatoğlu ve vakıf üyeleri, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. İlter Kuş’u makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Şube Başkanı Adnan Tatoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’a görevinde başarılar diledi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da ziyareti nedeniyle konuklarına teşekkür etti.

TÜRKAV Balıkesir Şubesi Başkanı Tatoğlu ve vakıf üyeleri daha sonra Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kenan Ziya Taş’ı, SKS Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Önal’ı ve Hasan Yetişir’i makamlarında ziyaret ederek çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundular.

Başkan Tatoğlu yaptığı açıklamada bir şehir için Üniversite-STK işbirliklerinin önemini vurgulayarak şunları söyledi:“Şehrimizin gözbebeği Balıkesir Üniversitemiz bizim için önem arz etmektedir. Şehrimiz ve Üniversitemizin tanıtılması, Üniversitemizin halkımız ile kaynaşması açısından Üniversite-STK işbirliği çerçevesinde vakfımız Balıkesir Üniversitesi ile beraber çeşitli sosyal faaliyetler yapmayı planlamaktadır. Bunun ilk örneği olarak 13.03.2019 tarihinde başlayıp 22.03.2019 tarihine kadar sürecek olan “Çanakkale Şehitleri Anma Programı” olacaktır. Program dahilinde Balıkesir Üniversitesinde ve şehir merkezimizde çeşitli yürüyüşler, mevlit-lokma-pilav hayırları, konferanslar, konserler ve çeşitli faaliyetler bulunacaktır. Programımızın başlangıcı 13.03.2019 Çarşamba günü saat 11:00’de Balıkesir Üniversitesi yerleşkesinde Turizm Fakültesinin önünden başlayıp Rektörlük binasına kadar yapılacak olan “Şehitlere Saygı Yürüyüşü” olacaktır. 22.03.2019 Cuma Günü Zağnos Paşa Camisinde yapılacak olan Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve Pilav-Ayran ikramı ile programımız son bulacaktır.

Programıza işbirliği ve desteklerinden dolayı Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’a, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür ederim.

Tüm halkımızı ve öğrencilerimizi faaliyetlerimize bekliyoruz.” dedi. OĞUZHAN ŞAHİN