Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Türkeli’de Transformatör Merkezi projesine başlandı

Sinop’un Türkeli ilçesinin elektrik

Sinop’un Türkeli ilçesinin elektrik problemini çözecek olan Transformatör Merkezi (Büyük Trafo Merkezi) projesine başlandı.

Türkeli ilçesinde, özellikle kış aylarında sıklıkla yaşanan elektrik problemini ortadan kaldıracak Transformatör Merkezi projesi için çalışmalar start aldı. Projenin hayata geçirilmesi ile elektrik enerjisinin uzun mesafelerden çekilen hatlar ile sağlanmasının önüne geçilmesi ve uzun süren elektrik kesintilerinin son bulması hedefleniyor.

Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Zeki Demir, “Projemiz yaklaşık 450 gün bir sözleşme süremiz var. Hava şartları izin verirse planladığımız süre bir 1,5 yıl kadar. Önümüzdeki sene inşallah yaz sonuna enerjilendirip, Türkeli halkımıza teslim edip, inşallah elektrik sorunun çözülmesi için buradayız. Şu anda hafriyat çalışmalarına başladık. Yaklaşık 10 gün sonra da inşaat çalışmalarına başlayacağız” dedi.

İlçede yapımına başlanan Transformatör Merkezi çalışmalarını, Belediye Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dursun Demirel, AK Parti İlçe Başkanı Recep Samet Çetin ve meclis üyeleri ile birlikte yerinde inceledi.