Balıkesir’deki üniversitelerde eğitimin daha güvenli yapılması amacıyla Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Vali Ersin Yazıcı’nın Balıkesir Valiliğinde Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlığında düzenlenen Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısına Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Yakup Dönmez, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdullah Akçin ve İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Serdar Bayraktar katıldı.

Toplantıda, üniversiteler ile üniversitelere bağlı yükseköğretim kurumlarında, yurtlarda ve üniversite çevresinde huzurlu eğitim ortamının devam ettirilmesi ve gerekli tedbirlerin aldırılması ile ilgili kurumlarla üniversite yönetimlerinin eşgüdüm içerisinde hareket edilmesi konuları ele alındı.

KURUMLAR KOORDİNE İÇİNDE OLACAK

Vali Ersin Yazıcı, olumsuz durumların önlenmesi için ilgili tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalışacaklarını belirtti. Üniversite ve yurt bölgelerinde öğrencilerle ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Vali Yazıcı, “Üniversiteler ile bağlı yükseköğretim kurumları ile öğrenci yurtları ve çevresinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı gerekli güvenlik tedbirleri alınarak gençlerimizin 2018-2019 eğitim döneminde huzur içinde öğrenimlerine devam etmeleri sağlanacaktır. Bu ortamı bozacak, olumsuz durum ve davranışlarla ilgili bütün kurumlarımız ortak işbirliği yaparak aksamaya meydan vermeyecektir” dedi.

Vali Yazıcı 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılının üniversiteler ve bağlı yükseköğretim kurumlarında öğrenci ve akademisyenler için de hayırlı olsun temennisinde bulundu.