Balıkesir Üniversitesi(BAUN) Ülkü Ocakları’na mensup öğrenciler, Danıştay’ın aldığı ‘Andımız’ kararından sonra Necatibey Eğitim Fakültesi’nin(NEF) bahçesinde andımızı okudu.

Balıkesir Üniversitesi’nde eğitim gören Ülkü Ocaklarına mensup öğrenciler, Danıştay’ın ‘Andımız’ ile ilgili aldığı karara dikkat çekmek amacıyla Necatibey Eğitim Fakültesi’nin bahçesinde Atatürk Büstüne karşı ‘Andımızı’ okudu. Ülkü Ocakları Necatibey Eğitim Fakültesi Başkanı Okan Kaya’nın öğrencilere Andımızı okutmasının ardından açıklamalarda bulundu. 2013 yılından sonra okullarda yeniden Andımızın okutulacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Kaya, “Bilindiği üzere Danıştay 8.Dairesi’nin verdiği olduğu karara göre andımızın tekrar okutulması gündeme gelmiştir. Türk gençliği olarak bu kararı sevinçle karşıladık” dedi.

 

ÇÖZÜM SÜRECİYLE KALDIRILMIŞTI

Andımızın yeniden okullarda okutulacak olmasına dikkat çekmek amacıyla NEF’in bahçesinde toplu olarak andımızı okuduklarını belirten Okan Kaya, “Her ruhta ayrı bir güç uyandıran andımızı, 2013 yılında çözüm süreci bahane edilerek kaldırılmıştı. Allah’a şükürler olsun ki andımızın yeniden okullarda okutulması Danıştay kararıyla onaylandı ve yasal bir şekilde okutulmaya başlatıldı okullarımızda. Merhum şairimiz Abdurrahim Karakoç’un ‘Bindirilmişler bir gemiye rotasından haberi yok. Korkuyor Türk’üm demeye atasından haberi yok’ dediği gibi bizler rotamızı ve Türklüğümüzün bilincindeyiz. Bunun için de hep birlikte andımızı okuduk” dedi.