Yol-İş Sendikası Bursa 1 No’lu Şube’nin Balıkesir’deki eğitim toplantısında uyuşturucuyla mücadele vurgusu yapıldı. Emekli polis başmüfettişi Mutlu Çelik “Bu işle mücadele etmek için ahlaklı olacaksın. Bilgili olacaksın. Uyuşturucu ile mücadele akıl gerektirir. Satıcının ayağını kırmak ile mücadele olmaz” dedi.

Yol-İş Sendikası Bursa 1 No’lu Şube’sinin bölgedeki 7. eğitim toplantısı dün Balıkesir’de yapıldı.  Basri Otel’de yapılan eğitim seminerine Yol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmet Tan, Sendika Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Kılıç, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Yolasığmaz, Yol-İş Sendikası Bursa 1 Nolu Şube Eğitim Sekreteri Hakan Ay, sendika üyeleri ve davetliler katıldı.  Konuşmacı olarak SGK uzmanı Celal Tozan, Yol İş Sendikası Eğitim Müdürü Özcan Karabulut ve emekli polis başmüfettişi Mutlu Çelik’in katıldığı eğitimlerde en ilgi çeken kısmı sosyal ve benzeri haklarının anlatıldığı ve uyuşturucu konusunda verilen bilgilerin olduğu bölüm oldu.  Konuşmasında “uyuşturucu ile mücadele akıl gerektirir” diyen ve özellikle mücadele eğitimi konusunda Türkiye’nin çok kötü bir noktada olduğunu belirten Çelik, özetle şunları söyledi:

“ STRATEJİK BİR DURUM UYUŞTURUCU SORUNU”

“Sizin çocuklarınız sadece sizi ilgilendirmiyor. Beni de ilgilendiriyor. Benimde geleceğim. Uyuşturucuda hedef çocuklar, gençler, benim ülkem. Stratejik bir durum uyuşturucu sorunu. Bunu kimse anlatmıyor. Dünyada geçen sene açıklanan rapora göre Dünyada uyuşturucunun küresel getirisi 500 milyar dolar. Şöyle özetleyeyim. Dünyadaki 105 ülkenin milli gelirinden fazla. Yani 105 ülkeyi ele geçirebilecek bir güç. Böyle bir güç ile karşı karşıyayız. Satın alamayacağı polis yoktur, yargı mensubu yoktur, rejimleri değiştirir meclise vekil sokar örnekte vereceğim. Mecliste milletvekili iken otelde buluştuk müşteri kılığında bana 13 kilo eroin satan bir milletvekili.

Arkadaşlar böyle bir güçle mücadele için benim tezimdir Bu işle mücadele etmek için ahlaklı olacaksın. Bilgili olacaksın. Uyuşturucu ile mücadele akıl gerektirir. Satıcının ayağını kırmak ile mücadele olmaz. Baronu mahkemede salmayacaksın.”