Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

VALİ USTAOĞLU’NDAN UYUM MESAJI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Balıkesir Dönüşüm Kongresi’nin açılış töreninde konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, merkezi idareyle yerel yönetimlerin uyumlu çalışmasıyla başarının yakalanacağını belirtti. Ustaoğlu, “Köklü değişimlerin büyük gelişmelerin ancak merkezi idareyle yerel idarelerin iş birliği yapmasıyla mümkün olacağına inanıyoruz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Balıkesir Dönüşüm Kongresi’ etkinliğinde konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, merkezi idareyle yerel yönetimlerin uyumuyla büyük gelişme ve köklü değişimlerin yaşanacağını belirtti. ‘Balıkesir Dönüşüm Kongresi’ etkinliğinin kente hayırlı olmasını dileyen Vali Ustaoğlu, “Bilimin ışığıyla ve ortak akılla oluşturulan her bir yatırım her bir vizyon her bir çalışma geleceğe uzanan aydınlık bir yoldur. Balıkesir Dönüşüm kongresinde ortaya koyulacak fikirler ve bu fikirlerin hayata geçirilmesi konusunda kurumlarımızın hassasiyet göstermesi verilen emeğin karşılığını bulması açısından da çok önem arz etmektedir. Kentimizin temel sorunları masaya yatırılarak bugünden 2053’e emin adımlarla ilerlemek için vizyon yaklaşımlarla ortak çözümler üretecektir. Ülkemizin ve şehrimizin önünü açacak bu dönüşüm kongresinin gelecek hedeflerimize de yön vereceğine canı gönülden inanıyorum” dedi.

“ÇEVREYİ KORUMALIYIZ”

Kent dönüşümünde çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, “Bölgemiz turizmin gelecekte daha iyi noktalara geleceğine olan inancımız tamdır. Bu şehir 1970’li yıllardan beri turizmle tanışmıştır. Bölgemiz turizminin gelecekte daha iyi noktalara taşınması açısından bu tip kongrelerde kıymetli bilim adamlarının, fikir sahipleri kişilerin ortaya koyacağı fikirlerle bu şehrimizin geleceğine vizyonuna önemli katkılar sağlayacaktır. Burada çevreyi korumak en önemli etkendir. Çevremizin korunmasını sağlamak üzere sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda çevre üzerinde önemli etkiler yapması beklenen afetlere karşı da bu şehrin plan ve programlarıyla hazır olması bir o kadar da önemlidir” dedi.

KÖKLÜ DEĞİŞİMLER MERKEZİ İDAREYLE YEREL YÖNETİM UYUMUYLA OLUR”

Birlik ve beraberlik içinde yapılacak çalışmaların kente değer katacağını belirten Vali İsmail Ustaoğlu, “ İnşallah bu kongrede ortaya çıkan fikirler önümüzdeki süreçte de yol haritasını oluşturup ortak hafıza etrafında ortaya çıkacak projeler önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi noktasında her birimiz elinden gelen çabayı gösterecektir. Bugünü anlamak, geleceğe hazırlanabilmek, sağlam bir kültür ve medeniyet bilincini gerektirir. Şehir demek medeniyet demektir. Bundan sonra da düşünen, üreten, değer ortaya koyan bu toplumun her bir ferdiyle yatırımların en niteliklisini sunmak için hep beraber gayret etmeliyiz. Köklü değişimlerin büyük gelişmelerin ancak merkezi idareyle yerel idarelerin iş birliği yapmasıyla mümkün olacağına inanıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilebilecek her bir yatırım ve gelişmenin toplumumuzun ekonomik ve sosyal açıdan dönüşümüne vesile olacağına inanıyorum” dedi.