Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Susurluk 5 Eylül Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Vali Yazıcı okul ziyaretinde ilk olarak öğrencilerle beraber kitap okuma saatine katıldı. Yazıcı’ya Susurluk Kaymakamı Osman Ateş ve Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu da eşlik etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı. Vali Yazıcı, “Kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum. Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız, kendinize ve topluma faydalı birer birey olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Elinizde ki imkânları iyi kullanarak, başarıya doğru koşmalısınız. Hayal kurarken gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Hedefleri olmayanların hayalleri olmayacaktır. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır. Mutlaka derslerinize çalışıyorsunuzdur. Ancak, ders dışında da kitap okumayı alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Kitap okumanın sayısız yararı vardır. Kitap okuyan kişinin kendine olan güveni oldukça fazladır” dedi.
Vali Ersin Yazıcı, öğrencilere de söz vererek öğrencilik hayatları ile hedeflerini anlatmalarını istedi, onların yönelttiği soruları da samimiyetle cevapladı. Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.

EKİP ÇALIŞMASI
Okulları düzenli bir şekilde ziyaret ettiğini belirten Vali Ersin Yazıcı, ekip çalışmasının önemine vurgu yaptı. ÖOkul idarecileri ve öğretmenlere seslenen Yazıcı, “İlimizin eğitim kalitesini yükseltme anlamında yürüttüğümüz proje ve çalışmaların en önemli parçalarından biri şüphesiz sizlersiniz. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz bu işe gönüllerini koydular. Öğrenciler eğitimle ilgili duyarlılar. Karşılıklı bu duyarlılığın bize başarıyı getireceğine inanıyorum. Öğrencilerimizin başarılı olmasında, millî, manevi ve kültürel değerleri benimseyerek yetişmesinde en büyük görev şüphesiz öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle birlikte güzel bir hava yakalayarak, eğitimde başarılı bir hamle yapma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda hep birlikte gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu iş bir ekip çalışmasıdır” diye konuştu.