Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 81 il emniyet müdürlüğüne geçen ay gönderdiği yazıda polis merkezi amirliklerine müracaata gelen vatandaşların işlemlerinin en geç bir saat içinde bitirilmesi talimatını verdi

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Merkezlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışma başlattı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın talimatıyla başlatılan çalışma kapsamında 81 il emniyet müdürlüğüne ivedi olarak uygulanması kaydıyla yazılı talimat gönderildi. Celal Uzunkaya imzalı yazıda,  polis merkezlerine müracaata giden vatandaşların işlemlerinin en kısa sürede bitirilmesi, bu sürenin en geç 1 saat ile sınırlandırılması talimatı verildi. İlk olarak 2-3 Ağustos’ta 10 ilin asayiş şube ve ilçe emniyet müdürleri ile polis merkezi amirlerinden oluşan 20 personele yönelik Ankara’da “Polis Merkezi Amirliklerinin Etkinliğinin Artırılması Çalıştayı” düzenlendi.
Polis merkezi amirliklerinde yeniden yapılanmaya giden Emniyet Genel Müdürlüğü, amirliklerin görevlerini daha etkin yürütmesi, alan hâkimiyetini artırması, ihbar ve şikayetlerin hızlı değerlendirilmesi amacıyla Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda bir dizi çalışma başlattı.

 UZUNKAYA FARKI
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın talimatına göre, polis merkezi amirliklerine müşteki, mağdur ve tanık konumunda veya bilgi almak, ihbarda ya da şikayette bulunmak için gelen vatandaşlara öncelik tanınacak, hiç kimseye vücut diliyle de olsa küçük düşürücü davranılmayacak. Personelin çalışma saatlerinin zorunlu hallerde değişmesi gerektiğinde genel müdürlük makamının uygun görüşü alınacak.

BİN 260 POLİS MERKEZİ AMİRİ EĞİTİME ALINDI

Polis merkezi amirliklerinin hizmet kalitesini artırmak amacıyla personel ve vatandaşın taleplerine de önem veren Emniyet Genel Müdürlüğü; 3-14 Eylül’de 12 ilde 200 polis merkezi amiri, 800 polis merkezi personeli ve 2 bin vatandaşa yönelik anket çalışması yaptırdı. Polis merkezi amirliklerinin iyileştirilmesi amacıyla son olarak 17 Eylül-5 Ekim’de 3 dönem halinde Ankara’da bin 260 polis merkezi amirine yönelik “Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu” yapılacağı bildirildi. Bu kurslarda personel; “insan hakları”, “polis-halk ilişkilerinin güçlendirilmesi için polis merkezlerinde yapılması gereken iş ve işlemler”, “iletişim ve beden dili”, “narkotik suçları ile ilgili bilgilendirme”, “KOM suçları ile ilgili bilgilendirme”, “TEM suçları ile ilgili bilgilendirme”, “polis merkezi amirliği mevzuatı”, “meydana gelen olaylara müdahale esasları”, “yetişkin eğitimi” ile “öğretim yöntem ve teknikleri” konuları anlatılacak.

Kursa katılan polis merkezi amirleri de öğrendiklerini görev yaptıkları illerdeki 44 bin personele aktaracak.

BAKAN SOYLU’DAN TAM DESTEK
Bu kursların önceki gün gerçekleştirilen Eğitici Yetiştirme Kursu açılış töreninde katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı konuşmada, polis merkezi amirlerinin doğrudan vatandaşla temas ettiklerini belirterek, merkez amirliklerindeki tavır ve davranışların, hukukun ve mesleğin icaplarıyla beraber insana saygı çerçevesinde olması gerektiğini söylemişti. Polislerin şu anda; 12 saat çalışıp 24 saat istirahat ettiklerini dile getiren Soylu, bu konudaki esas hedeflerinin 8 saat çalışıp 24 saat istirahat etmeleri olduğunu açıklamıştı.

SEVGİ, SAYGI VE GÜVEN BAĞI ARTSIN

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya “Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’müzce Türkiye’deki toplam 1260 Polis Merkezi Amirinin 17 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında üç dönem halinde planlanan Eğitici Yetiştirme Kursu’nun açılış günündeki Törende Sayın İçişleri Bakanımızla birlikte bulunduk, konuşmaları yaptık, genç amirlerimize bir takım uyarılarda ve nasihatlerde bulunduk. Programın; ülkemize, Emniyet Teşkilatımıza ve Polis Merkezlerimizden hizmet alacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını, polis- halk ilişkilerindeki sevgi saygı ve güven bağlarını güçlendirerek artırmasını diliyorum.” diye konuştu.

BALIKESİR ONU SEVİYOR
Daha önce Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü yapan Celal Uzunkaya, sırasıyla İzmir ve Antalya’da başarıyla görev yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa süre önce Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

Her fırsatta Balıkesir’in kendisi için özel bir önemi bulunduğunu ifade eden Uzunkaya’nın yeni görevi Balıkesir’de de sevinç ve takdirle karşılanmıştı.