AK Parti’nin ilçe adaylarının parolası işte bu üç kelime oldu

VEFA İSTİKRAR VE LİYAKAT

Edip Uğur’un Büyükşehir başkanlığı döneminde, sadece Uğur’a yakın olduğu gerekçesiyle il başkanlığı görevinden el çektirilen Dinçer Orkan, Karesi’ye Belediye Başkan Adayı olarak geri döndü. Altıeylül’de 1 yılda adı ‘Gariban dostu başkan’a çıkan Hasan Avcı yerini korudu

ALGEM’LE YILDIZI PARLADI

AK Parti’de heyecanla beklenen Altıeylül ve Karesi ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Altıeylül’de favori isimlerden biri olan mevcut başkan Hasan Avcı’nın ismi sürpriz olmadı. Avcı, özellikle ALGEM’de yaptığı başarılı çalışmalarla ve sosyal projelerle ön plana çıkmanın meyvesini topladı.

LİSTENİN SÜRPRİZİ ORKAN

Aday listesinin sürprizi ise Karesi’de yaşandı. Altıeylül’e başvuru yapan AK Parti eski İl Başkanı Dinçer Orkan, Cumhurbaşkanı’nın bizzat talimatıyla Karesi’ye kaydırıldı. Özellikle CV’siyle ön plana çıkan Orkan, AK Parti’nin neredeyse her kademesinde hizmet etmiş bir isim.

BİR İADE-İ İTİBAR DAHA

Orkan; AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, Altıeylül İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Orkan son olarak da Edip Uğur başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Vekiliydi. Bu görevi sürdürürken dönemin genel merkez yönetimi tarafından il başkanlığından el çektirilmişti.

İlçe adaylarında sürpriz olmadı

EKSPRES, 26 Aralık’ta AK Parti’nin ilçe adaylarına dair bir kulis haber yayınlamıştı. Yayınlanan haberdeki adaylar % 90 oranında listeye yansıdı. Her ne kadar AK Parti henüz resmi bir açıklama yapmasa da Sembol Medya haber merkezi, aday listesine büyük ölçüde ulaştı. Listede istikrar göze çarptı. Kepsut, Dursunbey, Havran, Sındırgı, Savaştepe, Bigadiç, Gömeç, Marmara Adalar ve Burhaniye’de mevcut başkanlarla yola devam kararı alınırken 3 dönemi dolduran ilçelerden İvrindi’de Yusuf Cengiz, Gönen’de Erdinç Odabaşı’nın ismi geçiyor. Edremit’te Yunus Bozbey, Bandırma’da ise eski ilçe başkanı Alp Bostancı, Susurluk’ta Şükrü Gür, Manyas’ta İbrahim Koman ve Erdek’te Turan Gün’ün aday gösterileceği ön görülüyor. Ayvalık ve Balya ise MHP’ye bırakıldı.