Büyükşehir’in iki adayı Yücel Yılmaz ve İsmail Ok, Bandırma’da iş insanlarının karşısına çıktı. İki aday, şehre ve olaylara bakışıyla, sorulara verdikleri yanıtlarla siyahla beyaz kadar birbirinden ayrıştı. İsmail Ok şikayet edip kavga çıkarmaya çalışan taraf olurken, Yücel Yılmaz ise 5 yılda Karesi’de yaptıklarını ve Büyükşehir’deki hedeflerini ortaya koydu

YÜCEL YILMAZ VİZYONU

BANSİAD ve BANGİAD, 2 adayı bir araya getirdi. İYİ Parti Adayı İsmail Ok, Bandırma ve Balıkesir’e dair ortaya vizyon koymak yerine sadece eleştiri yaparken, Yücel Yılmaz ise kendinden emin duruşu, vizyonu ve işadamlarının beklentilerine karşılık veren konulara eğilmesiyle panele damgasını vurdu.

OK’UN PLANI SATAŞMAK

İsmail Ok, Türkiye’nin genel sorunları üzerinden Yücel Yılmaz’ı sataşarak kavga ortamına çekmeye çalışsa da Yılmaz tuzağa düşmedi. Konuşmasında sık sık ortak akıl vurgusu yapan Yücel Yılmaz, İsmail Ok’un aksine ayağı yere basan, somut materyallerle hedeflerini anlattı.

YILMAZ, OK’U EZDi GEÇTi

İki adayın söylediği her söz haberimizde kelime kelime var. İster okuyun isterseniz de sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan toplantının tamamını izleyin. Büyükşehir’i hangi vizyon yönetmeli? sorusunun cevabı orada!

Toplantıda her iki başkan adayının söylediği her söz, kelimesi kelimesine haberimizde var. İsteyen internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla toplantının videosunu baştan sona izleyebilir. Toplantıya katılan Bandırmalılar, zaten kararını verdi. Büyükşehir’de oy kullanacak her seçmen siyasi tercihlerini bir kenara bırakarak bu toplantıyı baştan sona izlemeli. Zaten her iki başkan adayını da dinlediğinizde ‘Büyükşehir’i kim yönetmeli?’ sorusunun cevabını bulacaksınız.

Milletvekili ismail Ok: Vekiller bir işe yaramıyor

Yücel Yılmaz’ın “Balıkesirimizin 9 milletvekili var. İsmail Ok vekilim dahil hepsine ihtiyacımız var” şeklindeki esprili yaklaşımına yanıt veren İsmail Ok, büyük çam devirdi. Ok “550 vekil zaten çoktu, 650’ye çıkardılar (TBMM’de 600 milletvekili var). Milletvekilleri sadece parmak indirip kaldırıyor” dedi. Panelin yöneticisi dayanamayıp “Sayın vekilim o kadar küçümsemeyin vekillerimizi” deme ihtiyacı hissetti.

Konuşmasında geleceğe dair hiçbir şey söyleyemeyen
İsmail Ok, soru-cevap bölümünde işi saçmalama noktasına vardırdı. “Bandırma, Banvit ve Bandırma-spor’la ilgili düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna katı atık tesisi ve Kepsut Yolu’na yapılan mezarlıkla cevap verdi.

Kendisi de başarılı bir iş adamı olan Yücel Yılmaz, Bandırmalı iş insanlarının problemlerini bildiğini ve çözmek için yapacakları çalışmaları anlattı. Yılmaz salondan büyük alkış aldı.

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği(BANSİAD) ve Bandırmalı Genç İşadamları Derneği(BANGİAD), Cumhur İttifakı adayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ile Millet İttifakı adayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’u bir araya getirdi. İki adayında Bandırmalı iş adamlarına kendilerini tanıtırken Balıkesir’le ilgili proje ve hedefleriyle ilgili bilgiler verdi. İlk bölümde adaylar 20 dakikalık sürede kendilerini ve projelerini anlatırken, ikinci bölümde iş adamlarından gelen soruları yanıtladı.  İki başkan adayının ilk kez birlikte görücüye çıktığı oturumda Cumhur İttifakı adayı Yücel Yılmaz, geleceğe yönelik vizyonu ve yönetim anlayışıyla dikkat çekerken, İsmail Ok ise söz aldığı sürenin büyük bölümünde geçmiş dönem eleştirisi yapmayı tercih etti.