Gelecek Partisi İl Başkanı Burhan Deniz ve Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Durmaz, düzenledikleri basın toplantısıyla yerel seçim stratejilerini kamuoyuyla paylaştı. İki il başkanı konuşmalarına yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerinin mesajını vererek başlasalar da son noktayı “Genel merkezlerimiz bize yetkiyi verdi, isterseniz başka partilerin başkan adaylarını da destekleyebilirsiniz” ifadesiyle koydular

GEL AHMET’İM GEL MASAYA GEL!

Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Durmaz, üstü kapalı ittifak çağrısını bir tık ileri götürerek “Geçen seçimde Balıkesir’de seçim 11 bin oy farkıyla kazanıldı. O seçimde Saadet Partisi 13 bin oy aldı. Herhalde arkadaşların bunları göz önünde bulunduracağını sanıyorum” şeklinde sözleriyle gözdağı verdi. Her iki il başkanının konuşmalarında parti ismi zikretmese de “Ya bizle masaya otururlar ya da kendi adaylarımızı çıkartırız” mesajını Büyükşehir’de Ahmet Akın’ı koymaya hazırlanan CHP’ye yönelik olduğu şeklinde yorumlandı.

**************

Gelecek Partisi İl Başkanı Burhan Deniz ve Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Durmaz, iki partinin yerel seçime yönelik stratejisine yönelik basın açıklaması düzenledi. Yerel seçim sürecinde Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin birlikte hareket edeceğini belirten il başkanları konuşmalarına Balıkesir’de tüm ilçelere ve Büyükşehir Belediyesi’ne aday çıkaracaklarını belirterek başlayıp sözlerini genel merkezlerin kendilerine aday çıkarmama inisiyatifi verdiğini söylerek noktaladılar. Son yerel seçimlere atıfta bulunarak üstü kapalı CHP’ye mesaj veren Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Durmaz, “Son yerel seçim 11 bin oyla kazanıldı. Bizde o seçimde 13 bin oy almıştık. Herkesin bunu göz önünde bulundurmasını istiyoruz” dedi.  Programın açılış konuşmasını yapan Gelecek Partisi İl Başkanı Burhan Deniz, “Gelecek Partisi Balıkesir İl Başkanı Burhan Deniz:  “İşimizi, gücümüzü, çoluğumuzu, çocuğumuzu bir kenara bırakarak memleketimiz için, göz bebeğimiz için ne yapabiliriz, ne üretebiliriz. Bölgeye nasıl bir katkıda bulunabiliriz. Bir farkındalık oluşturabilir miyiz, bugüne kadar bölgede yaşanmış olan güzel şeyleri daha ileri taşıyabilir miyiz, varsa yanlışlıkları tamir edebilir miyiz, bu düşünceyle yola çıkmış bir ekibiz. Millete asla tepeden bakan bir anlayışı kabul etmiyoruz. ‘Oy yoksa hizmet de yok’ anlayışını kabul etmiyoruz. Bu milleti, memleketi, 82 milyonu kardeş olarak bildiğimiz için, 7’den 70’e vatandaşımızı, ülkemizi yüceltmek için siyaset yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

DENİZ: “KENDİ LOGOMUZLA SEÇİME GİRECEĞİZ

AMA İTTİFAKA DA KAPIMIZ AÇIK”

 

Yerel seçimlere yönelik Gelecek Partisi’nin Balıkesir’de kendi adaylarıyla seçime gideceğini kaydeden Deniz, “Önümüzde 2024 seçimleri var. Bizler hem mutfak çalışmaları hem saha çalışmaları hem sandık çalışmaları üç başlık altında çalışmalarımıza başladık, devam ediyoruz. Gelecek Partisi olarak Balıkesir’in bütün ilçelerinde gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Daha önce parti yönetim kurulumuzun almış olduğu karar sonrasında Balıkesir ve ilçelerinde ittifak ihtimalleri mahfuz tutulmak üzere, kendi logomuzla seçime girmeye hazırız. Ama bir ittifak olma ihtimali olduğunda da bütün partilere kapımız açıktır” dedi.

DENİZ: GENEL MERKEZ BAŞKA ADAYLARA DA

DESTEK VEREBİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİ

Gelecek Partisi’nin son il başkanları toplantısında il başkanlarına başka partilerin adaylarını desteklemeyebilme hakkı tanındığını kaydeden Burhan Deniz, “ Geçen il başkanları toplantısında genel başkanımız bize seçimlerde kendi adaylarımızla gireceğimizi söyledik ancak o ilçe veya o ile faydalı olabileceğini düşündüğümüz herhangi bir belediye başkan adayını destekleyebilirsiniz ya da her istediğiniz yerden aday da çıkarabilirsiniz dedi. Görüşeceğiz, konuşacağız, gerekli yerlerde kendi adaylarımızı çıkaracağız gerekli yerlerde beğendiğimiz belediye başkan adaylarını destekleyeceğiz. Herhangi bir görüşme yapmadık” dedi.

“GEÇEN SEÇİM 11 OYLA KAZANILDI, BİZ 13 BİN OY ALDIK”

Toplantıda en ilginç çıkışı Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Durmaz yaptı. Son yerel seçimlerin sonuçlarına göndermede bulunan Durmaz, “Geçen seçimde Balıkesir’de seçim 11 bin oy farkıyla kazanıldı. O seçimde Saadet Partisi 13 oy aldı. Herhalde arkadaşlar bunları göz önünde bulundurulacağını sanıyorum” dedi.