Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, hükümetin toplu sözleşme görüşmelerinin dördüncü oturumunda sunduğu teklifin kamu çalışanlarını yok sayması anlamına geldiğini belirterek basın açıklaması yaptı.

 

Taşkın, 1 Ağustos tarihinde başlayan Toplu Sözleşme görüşmelerinin dördüncü oturumunda hükümetin kamu çalışanları ve emeklilere 2020 yılı için %3,5+3, 2021 yılı için %3+2,5 zam teklifinin kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

“Enflasyon rakamları ortadayken çarşıya pazara çıkamayan kamu çalışanları ve emekliler için teklif edilen zam oranları çok komik. İnsanca yaşama standartlarının altın da, sadece karnını doyurabilmek için yaşamaya çalışan dar ve sabit gelirli kamu çalışanları ve emekliler, elektrik, doğal gaz ve diğer temel ihtiyaç maddelerine gelen zamlardan sonra nefes alamaz hale geldi. Geçim derdi had safha da, dolayısıyla teklif edilen zam oranları, kamu çalışanları ve emeklilerini bu sıkıntılarından kurtaracak oranlar değil. Enflasyonun altında kalan bu teklif, aynı zaman da hükümetin enflasyon öngörüsünün altındadır.  Nitekim 2019 yılsonu itibariyle hedeflenen enflasyon yüzde 14,6’dır. 2020 yılı için hedeflenen enflasyon rakamları da %9,8 iken, teklif edilen zam oranları toplu sözleşme görüşmelerinin ciddiyetiyle bağdaşmaz. Hükümetin, kendi enflasyon tahminlerinin altında kalan bu teklifi kamu çalışanlarını ve emeklilerini önemsemediğini göstermektedir.  Hükümet, gerçek enflasyon rakamlarıyla teklifte bulunmalı ve getirdiği teklif vicdanen kabul edilebilir olmalıdır. Hükümet, TÜİK’in açıkladığı rakamları bile görmezlikten geldi. Bu teklifin kabul edilebilir bir tarafı yoktur.”  dedi