Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Yarını İnşa Et’ projesinin sergi ve ödül töreni Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

 

Programa; Vali Yardımcısı Mustafa Çek, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Ali Aşuk ve projeye katılan okullar katıldı. Protokolün ‘Yarını İnşa Et’ projesine katılan stantları gezmesiyle başlayan programda, dereceye giren projelere madalya ve sertifika verildi. Açılış konuşmasını yapan Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), “Yarını İnşa Et” program yöneticisi Sibel Soylak Esder yaptı.  Sibel Soylak Esder, Vakıf olarak projeye 2017 Eylül ayında başladıklarını hatırlatarak Balıkesir’de 35 öğretmenle 917 öğretmenin programda eğitim aldığını ve öğrencileriyle projeler çıkardıklarını ifade etti. Sibel Soylak Esder, “Projemiz kapsamında toplamda 462 okul 898 proje ve 6 bin 755 öğrenciye ulaştık. İki yıl içerisinde bu rakamlara ulaştığımız için mutluyuz. İki günlük öğretmen eğitimiyle başlıyoruz. Daha sonra öğrencilerle gerçek hayatta dair sorun veya ihtiyacı çözmelerini bunu yaparken de teknoloji kullanmalarını istiyoruz. Balıkesir’den çok güzel projeler çıktı. İlk 3’ü seçmek çok zordur. Gerçekten problemlere çözüm getiren genç arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Umarım ileriki hayatınız da bu projeleri hayata geçirerek devam ettirirsiniz” dedi.

 

YILDIZ: “SESİNİ DEĞİL SÖZÜNÜ

YÜKSELTEN BİR GENÇLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

 

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ülke olarak sesini değil sözünü yükselten bir gençliğe ihtiyacımız olduğunu ifade ederek, projede emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.  Yıldız, “ Şu anda Z kuşağı sizler varsınız. Sizler bilgisayar ve tabletleri aştınız ve gözle, sesle komut veren teknoloji haline geldik. Artık bizim için hayal olan cep telefonları sizin için çok basit bir şey oldu. Bizim için karmaşık olan bilgisayarlar sizin için basit makineler haline geldi. Projemizin adı ‘Yarını inşa et’ projesidir. Balıkesir’de 2 yıldır BENGİ Projesiyle bizim de hayal ettiğimiz şu buydu; milli ve manevi değerlerine bağlı, teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilen, kendisi ve çevresiyle barışık nesiller yetiştirebilmek. Bugün bu nesilleri karşımızda görüyoruz. İnşallah sizler sayesinde ülkemizin yarınları bugünlerimizden daha iyi olacak. Dünyada ilerlemek istiyorsak teknolojide de ilerlemeliyiz. Bunlar sözle olmuyor. Diyorlar ya; sesinizi değil sözünü yükseltin diye. Bizler sesimizi değil sözümüzü yükseltmeliyiz” dedi.

 

ÇEK: “SADECE MİLLİ GELİR O ÜLKENİN

GELİŞMİŞLİĞİNİ GÖSTERMİYOR”

Vali Yardımcısı Mustafa Çek, “ Dünyadaki ülkelerin gelişmişlik seviyelerini gösteren kriterlerden biri de o ülkelerin eğitim seviyeleridir. Günümüzde ülkelerin gelişmişlikleri, alanları ne kadar olursa olsun eğer o ülkelerde yaşayan insanları eğitememişlerse geri kalmış olarak değerlendirmeye etken oluyor. Nüfusu az da olsa, doğal kaynakları az da olsa o ülkede insanlarını iyi eğitebilmişse eğitim kültür seviyesini yükseltmişse, teknolojisini geliştirmişse o ülkeler gelişmiş ülke olarak sınıflandırılıyor. Günümüzde teknoloji önemli konumda. Bir tır domates sattığınızda bir cep telefonu alamıyorsunuz. Bunun için yerli ve milli teknoloji geliştirerek dünyanın en gelişmiş 5-10 ülkesi arasında yer alacağız. Sadece para, sadece kişi başına düşen milli gelir o ülkenin gelişmişliğini göstermiyor” dedi. ÜMİT ULUS