AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin, sabaha karşı yapılan operasyonla gözaltına alındı. Baytekin’in cep telefonundan ByLock çıktığı iddiası var. Operasyon bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bilgisi dahilinde yapıldı

ŞAFAK OPERASYONU

Dün sabaha karşı Tekirdağ merkezli yapılan FETÖ/ ByLock operasyonu, Balıkesir siyasetine bomba gibi düştü. AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin’in evine şafak operasyonu düzenleyen TEM ekipleri, evde yapılan aramanın ardından Baytekin’i operasyonun merkezi Tekirdağ’a götürdü. İddialar hayli vahim.

TEŞKİLATLAR ŞOKTA

Operasyonun bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oluruyla düzenlendiği, Baytekin’in telefonunda ByLock tespit edildiği iddia ediliyor. Baytekin’e yapılan operasyon, AK Parti kulislerinde şok etkisi yarattı. Şimdi Baytekin’in ifadesinde neler anlatacağı, herhangi bir isim verip vermeyeceği merak konusu.

Nam-ı diğer ‘Kutucu başkan’

EKSPRES, BAYTEKİN BOMBASINI GÖREVE GELİR GELMEZ PATLATMIŞTI

EKSPRES, 20-21 Aralık tarihlerinde; göreve yeni başlayan Mesut Baytekin’in, 17-25 Aralık döneminde AK Partili heyeti, o dönem FETÖ’cülerin de propaganda aracı olarak kullandığı ayakkabı kutularıyla protesto ettiğini ortaya koymuş, Mesut Baytekin ise iddiaları yalanlayamamıştı. Yine o dönem Ticaret Borsası’nın CHP tandanslı başkanı Faruk Kula’nın Baytekin’i ilçe başkanlığı koltuğuna oturtabilmek için referans olduğunu ve yoğun kulis faaliyeti yaptığı iddia edilmişti.