Balıkesirspor’da Başkan Mustafa Bahçeci ve yönetim kurulu istifa ederek, tekrar Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Yedek üyelerle birlikte çoğunluğun göreve devam edeceği kırmızı beyazlı camiada, Genel Kurul 31 Mayıs’ta tekrar gerçekleşecek. Başkanlığa da kongreye kadar, eski başkanlardan Kemal Büyükakın devam edecek.

 

Maddi problemler nedeniyle sıkntılı bir süreç yaşayan Balıkesirspor’da tekrar Olağanüstü Genel Kurul kararı alındı. 9 Mayıs’ta yapılan Olağanüstü Genel Kurul da aday çıkmadığı için yasa gereği görevine devam eden yönetim kurulunun büyük çoğunluğu Olağanüstü Genel Kurul Kararı alarak, istifa etti.

Balıkesirspor Baltok Başkanı Mustafa Bahçeci’nin yanı sıra Rıza Tekin, Cemal Kocataş, Erol Çetin, Raif Özkan, Hazım Köse, Osman Ödemiş, Onur Ortaköylü, Ümit Arslan ve Göktuğ Şeremetli istifa eden diğer yöneticiler oldu. Konuyla ilgili olarak kulüp tesislerinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Mustafa Bahçeci, yerel seçimlerin ardından Olağanüstü Genel Kurul yapılması kararı verdikleri zaman, istifa kararı da aldıklarını ancak yürürlüğe koymadıklarını dile getirdi. Bu kez de yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunu istifa ettiğini belirten Başkan Bahçeci, sürecin ez zararla tamamlanması için Kemal Büyükakın başkanlığındaki ekibin, kulübü kongreye kadar yöneteceğini söyledi.

9 Mayıs’ta yapılan kongrede yönetime talip çıkmadığını da hatırlatan Başkan Msuatafa Bahçeci, “Dernekler Masası ile yaptığımız istişarede mevcut yönetimin göreve devam edeceği kanaati oluştu. Yönetime bir tek eski başkanlardan Nadir Karaağaç talip oldu. Onu da Divan Heyeti uygun görmedi. Biz de bugüne kadar görevimize devam ettik” dedi. Balıkesirspor için “Şehrin en değerli markası” dediklerini ifade eden Mustafa Bahçeci, “Yola çıkarken Balıkesirspor, ‘Sevdamız’ dedik. Balıkesir, ‘Bizim için çok değerli’ dedik. Hayallerimizi dile getirdik. Geldiğimiz süreç, kongre yapıyoruz ama talip olan kimse yok. Ben, bu kez olacağını düşünüyorum ama bir yerlerden işaret mi bekleniyor. Onu da bilemiyorum” dedi.

Bir kez daha Olağanüstü Genel Kurul kararı aldıklarını belirten Mustafa Bahçeci, “Kongre kararı aldık ve hepimiz de istifa ettik. Şu anda istifa etmiş bulunuyoruz. Ancak Nuno Andre Coelho dosyasının transfer dönemi başlamadan önce çözümlenmesi lazım. Görevi tamamen bırakmamız halinde banka ile olan süreçlerde sıkıntı olmasın düşüncesiyle arkadaşlarımızın bir kısmı göreve devam edecek” dedi. 

 

ARKADAŞLARIMIZ GÖREVE DEVAM EDECEK”

 

Bir kez daha Olağanüstü Genel Kurul kararı aldıklarını belirten Mustafa Bahçeci, “Kongre kararı aldık ve hepimiz de istifa ettik. Şu anda istifa etmiş bulunuyoruz. Ancak Nuno Andre Coelho dosyasının transfer dönemi başlamadan önce çözümlenmesi lazım. Görevi tamamen bırakmamız halinde banka ile olan süreçlerde sıkıntı olmasın düşüncesiyle arkadaşlarımızın bir kısmı göreve devam edecek” dedi.

 

“ŞAMPPİYONLUK HAYALLERİMİZ VARDI”

 

Olağanüstü Genel Kurul’un 31 Mayıs Cuma günü saat 16:00’da yapılacağını dile getiren Başkan Bahçeci, “Umarım, bu koca çınarı yönetecek talipliler olacaktır. ‘Balıkesirspor’ denildiği zaman, burnumun direği sızlıyor. Başkanlığı bu şekilde bırakmayı arzu etmezdim. Şampiyonluk hayallerimiz vardı. Bunun bana ve ekibime çok yakışacağını düşünüyordum ama maalesef hayallerle gerçekler, bazen örtüşmüyor” dedi.

 

“KRİZ DÖNEMİDE TETİKLEDİ”

 

Bugünlerin geçeceğini ifade eden Başkan Bahçeci, “Bu süreci, ülkemizin içerisinde bulunduğu kriz dönemi de tetikledi. Talihsizlikler başladığı zaman, arka arkaya geliyor. Böyle bir talihsiz süreci yürüttük. Transfer yasağı ile devir aldığımız, sonrasında nahoş hadiseler başımıza gelmesine rağmen, bunları göğüsleyip, takımı küme düşürmediğimiz için hamd ediyorum” dedi. Göreve geldikleri zaman mevcut oyuncuların eski alacaklarını ödediklerini hatırlatan Başkan Bahçeci, “Bizden sonra gelecek yönetimlerin de bizim dönemimizle ilgili olarak teknik heyete, oyunculara ve diğer kişilere olan borçları kapatacaklarını düşünüyorum. Bugüne kadar Balıkesispor’da kimsenin alacağı kalmamış. Bundan sonra da kalmaz. Bu konudan eminim” dedi.

 

“ZAFERDEN ZAFERE KOŞACAKLAR”

 

Takımı zararsız bir şekilde limana yanaştırdıklarına sevindiklerini belirten Mustafa Bahçeci, “6 Puanımız silinmesine ve bunca sıkıntıya rağmen, küme düşmedik. Buna şükrediyoruz. Buna artık, ‘Züğürt Tesellisi’mi dersiniz, başka ne dersiniz bilemiyorum. U14 ve U15 takımlarımızdan iki evladımızı Milli Takım kampına gönderdik ve altyapını meyvelerini toplamaya başladık. Gelecekte Balıkesir çocukları, bu takımı ayakta tutacaklar ve zaferden zafere koşturacaklar” dedi.